Excursie naar Turkse moskee Deventer

In 2012 wordt gevierd dat er 400 jaar diplomatieke betrekkingen zijn tussen Nederland en Turkije. Ook de gemeente Olst-Wijhe heeft inwoners van Turkse afkomst en wil aandacht besteden aan dit feit. In de periode 26 oktober tot en met 1 november zijn er verschillende activiteiten waarbij onze inwoners contact kunnen leggen met de inwoners, die een band hebben met Turkije.

 


Een aspect van de verschillende culturen is de godsdienst. In Turkije is de islam de belangrijkste godsdienst, Nederland kent een christelijke traditie. Katholieken vormen de grootste groep.
Door een bezoek te brengen aan de moskee in Deventer en vervolgens een bezoek aan de Heilig Hartkerk in Deventer kunt u een indruk krijgen van de beide godshuizen.

Programma dinsdag 30 oktober 2012:

18.30 uur (Indien gewenst) verzamelen op het parkeerterrein bij het Holstohus in Olst (Aletta Jacobsplein)
18.45 uur Met eigen vervoer naar de moskee te Deventer
19.00 uur Ontvangst en rondleiding in de Centrum Moskee aan de Smyrnadwarsstraat 2
20.00 uur Vertrek naar de Heilig Hartkerk aan de Zwolseweg 96
20.15 uur Rondleiding in de Heilig Hartkerk

Deelname aan deze activiteit is gratis. Wel vragen wij u om u voor 22 oktober aan te melden op het volgende e-mailadres: gemeente@olst-wijhe.nl of via telefoonnummer 14 0570.

Kijk voor meer informatie over deze en de andere activiteiten in het kader van ‘Nederland-Turkije 400 jaar’ op www.kulturhusolstwijhe.nl.

Deel dit
Mail
Bellen