Schouwen overhangend groen

In week 41 start de gemeente met het schouwen van overhangend groen. Tijdens de schouwen wordt gekeken of beplanting te ver overhangt in openbare ruimte en bij particuliere tuinen. Dit kan namelijk leiden tot gevaarlijke (verkeers)situaties. Maar ook is het van groot belang dat de trottoirs begaanbaar blijven, juist voor mensen met bijvoorbeeld een rolstoel, een rollator of een kinderwagen. De medewerkers van de vakgroep Fysieke Infrastructuur controleren op overhangend groen. Als daartoe aanleiding is ontvangen bewoners schriftelijk bericht met aanwijzingen om het overhangend groen te verwijderen binnen een bepaald tijdsbestek. Daarna vindt een nacontrole plaats.

De beplanting waarnaar gekeken worden in openbare ruimte en particuliere tuinen betreft bomen, struiken, coniferen en overige vaste planten. Verder wordt er gelet op te hoge beplanting in voortuinen op straathoeken waar voldoende uitzicht van belang is in verband met de verkeersveiligheid.Te ver overhangend groen beperkt de toegankelijkheid van de openbare ruimte voor alle burgers.

Heeft u schriftelijk bericht ontvangen van de gemeente over overhangd groen, dan krijgt u de gelegenheid om het overhangde groen te verwijderen vóór een bepaalde tijd. Als deze verstreken is, wordt een nacontrole uitgevoerd. Mocht de aanwijzing dan niet opgepakt zijn, dan volgt nogmaals een schriftelijk verzoek met een einddatum waarbinnen de snoeiwerkzaamheden moeten worden uitgevoerd. Wordt er na die datum geen resultaat vastgesteld, dan volgt er van gemeentezijde bestuursdwang. Een passende maatregel is dat de snoeiwerkzaamheden worden uitgevoerd door de vakgroep Fysieke Infrastructuur of door derden. De kosten hiervan zullen door de gemeente  worden verhaald.  

Deel dit
Mail
Bellen