Aannemer Reconstructie Ter Stegestraat en omgeving Olst vraagt faillissement aan

StuytVriezen, de aannemer die de reconstructie Ter Stegestraat en omgeving in Olst uitvoert, heeft faillissement moeten aanvragen. Overnamegesprekken van het bedrijf zijn helaas op niets uitgelopen.

Het is niet mogelijk om als gemeente zelf de werkzaamheden op te pakken. De gemeente mag geen werkzaamheden op het werk uitvoeren die zijn gegund aan StuytVriezen. Er zal een curator benoemd worden die het faillissement van StuytVriezen moet afwikkelen. Deze curator moet ook bepalen of StuytVriezen haar verplichtingen richting de gemeente (het werk afmaken) nog kan nakomen. Als dat niet het geval is, zal de curator het werk vrij geven, oftewel het contract tussen StuytVriezen en gemeente ontbinden. Op dat moment zijn wij als gemeente weer vrij om voor het werk een andere aannemer te zoeken.

Tot het moment dat een curator is benoemd en deze beslag legt op het werk, is het via een juridische constructie voor ons mogelijk om in overleg met StuytVriezen nog zoveel mogelijk werkzaamheden te verrichten. Dit zal echter hooguit een week kunnen. Op dit moment zijn er dan ook weer stratenmakers aan het werk. Ook het personeel van StuytVriezen werkt op dit moment nog. In samenspraak proberen we in de korte periode die ons gegund is de bereikbaarheid zoveel mogelijk te verbeteren en er voor zorg te dragen dat het werk zo veilig mogelijk wordt achtergelaten. Er worden geen straten meer opgebroken.

Hoe lang het duurt totdat de werkzaamheden weer volledig hervat kunnen worden is op dit moment niet aan te geven. We verwachten dat het werk toch zeker een maand stil zal komen te liggen. De gemeente zal alles in het werk stellen om het werk zo spoedig mogelijk te hervatten.

Deel dit
Mail
Bellen