Verkoop voormalige gemeentewerf Olst

Burgemeester en wethouders hebben besloten tot verkoop van de voormalige gemeentewerf Olst, Rijksstraatweg 12 a te Olst ten behoeve van bedrijfsvestiging. Heeft u belangstelling voor de gemeentewerf, dan kunt u - met vermelding van de soort en de omvang van de bedrijfsactiviteiten - tot en met 8 november 2012 schriftelijk uw bod uitbrengen. Uw brief dient gericht te zijn aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Olst-Wijhe, vakgroep Ruimtelijke Ontwikkelingen, Postbus 23, 8130 AA Wijhe. Vragen? Dan kunt u contact opnemen met Daan Thomson, te bereiken onder 0570-568025 of per mail d.thomson@olst-wijhe.nl.

Burgemeester en wethouders hebben besloten tot verkoop van de voormalige gemeentewerf Olst, Rijksstraatweg 12 a te Olst ten behoeve van bedrijfsvestiging. Het betreft hier een perceel met een totale oppervlakte van 1.62.15 ha waarvan circa 9.215 m² bosterrein is. Het gaat hier om een loods met een inpandige werkplaats, wasruimte, kantoor en kantine. De huidige bebouwing bedraagt 620 m². Als randvoorwaarde wordt o.a. gesteld dat het aanwezige groen rondom de voormalige gemeentewerf in stand wordt gehouden.

Het is de bedoeling om middels bestemmingsplanwijziging medewerking te verlenen aan de vestiging van een bedrijf op deze locatie, dat valt onder categorie 1 of 2 volgens de Staat van Bedrijfsactiviteiten en de indicatie 1 voor verkeersbewegingen en visueel heeft of die volgens de lijst van bedrijven ingevolge de “Brochure Bedrijven en Milieuzonering VNG” van een hogere categorie zijn, indien die bedrijven naar de aard en de invloed op de omgeving gelijk te stellen zijn met bedrijven die zijn genoemd in de desbetreffende categorieën, mits het geen Bevi- of Wgh-inrichtingen of een vuurwerkbedrijf betreft.

Na toewijzing van de gemeentewerf aan de aspirant-koper is het de bedoeling dat dan de procedure in het kader van de partiële herziening van het bestemmingsplan wordt opgestart om te komen tot een passende bestemming. De kosten die hiermee gemoeid zijn komen voor rekening van koper.

Belangstelling?

Hebt u belangstelling voor de gemeentewerf, dan kunt u - met vermelding van de soort en de omvang van de bedrijfsactiviteiten - tot en met 8 november 2012 schriftelijk uw bod uitbrengen. Uw brief dient gericht te zijn aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Olst-Wijhe, vakgroep Ruimtelijke Ontwikkelingen, Postbus 23, 8130  AA Wijhe .

Afhankelijk van de bedrijfsactiviteit en het uitgebrachte bod zal het college van burgemeester en wethouders over de verkoop een besluit nemen. Wanneer u nog vragen hebt dan kunt u contact opnemen met Daan Thomson van de vakgroep Ruimtelijke Ontwikkelingen, telefonisch te bereiken onder 0570-568025 of per mail d.thomson@olst-wijhe.nl.

 

Deel dit
Mail
Bellen