Landelijk gezondheidsonderzoek 2012

In september 2012 is een landelijk gezondheidsonderzoek gestart. In totaal krijgen 600.000 inwoners in Nederland van 19 jaar en ouder een vragenlijst van de GGD. Alle GGD’en in Nederland voeren dit onderzoek uit. Ook de GGD IJsselland heeft ruim 14.000 mensen in de regio een vragenlijst gestuurd. Hebt u ook een uitnodiging ontvangen om deel te nemen aan het onderzoek? Wilt u dan de vragenlijst voor 1 december 2012 invullen?

Wij hebben als gemeente allerlei taken en verantwoordelijkheden rond volksgezondheid. Die staan in de Wet publieke gezondheid. Zo moeten wij de gezondheid van onze burgers in kaart brengen. Dat doet de GGD voor ons. Zij verzamelt informatie via een vragenlijst met vragen over gezondheid, leefgewoonten en woonomgeving. Wij gebruiken de resultaten van het onderzoek om ons gezondheidsbeleid te bepalen. Hierin komen bijvoorbeeld de volgende vragen aan de orde:

  • Passen de voorzieningen bijvoorbeeld bij wat mensen nodig hebben om zo gezond mogelijk te leven?
  • Zijn er veranderingen in vergelijking met het onderzoek van vier jaar geleden?
  • En hoe zit het met de landelijke cijfers en met de cijfers van andere gemeenten?

Doelgroep van het onderzoek zijn volwassenen en ouderen. In de regio IJsselland worden in totaal ruim 14.000 personen van 19 jaar en ouder aangeschreven. De computer kiest hiervoor willekeurig de namen en adressen uit het bevolkingsregister. Alleen mensen die persoonlijk een uitnodiging hebben ontvangen voor dit onderzoek mogen de vragenlijst invullen.
Kijk voor meer informatie over de gezondheidsonderzoek of voor de resultaten van het vorige onderzoek op www.ggdijsselland.nl-> Gezondheidsinformatie -> Gezondheidsmonitoren.

Deel dit
Mail
Bellen