Levertijden van de in week 52 aangevraagde Nederlandse identiteitskaarten

In week 52 (van dinsdag 27 tot en met vrijdag 30 december 2011) zijn landelijk meer dan 190.000 aanvragen gedaan voor een Nederlandse identiteitskaart (NIK). Olst-Wijhe is geen uitzondering, ook in onze gemeente zijn veel identiteitskaarten aangevraagd van 27 t/m 30 december 2011. Dit grote aantal aanvragen komt bovenop de hoge aantallen van de weken daarvoor.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties geeft aan dat de levering daardoor naar verwachting volgens het hieronder aangegeven schema zal plaatsvinden. Het gaat dan om de levering van de in week 52 aangevraagde NIK's van kinderen jonger dan 13 jaar en zes maanden.

  • Aanvragen van 27 december: geplande levering uiterlijk week 5
  • Aanvragen van 28 december: geplande levering uiterlijk week 6
  • Aanvragen van 29 december: geplande levering uiterlijk week 7
  • Aanvragen van 30 december: geplande levering uiterlijk week 8

De levertijd voor aanvragen van NIK's die in week 52 zijn gedaan voor personen die ouder zijn dan 13 jaar en zes maanden blijft drie werkdagen. Hetzelfde geldt voor de levertijd van aangevraagde paspoorten. Spoedaanvragen zijn vanzelfsprekend ook op tijd geleverd.

Let op!

Voor een aanvraag die in het Holstohus in Olst is gedaan moet u het document ook afhalen in het Holstohus in Olst en heeft u aanvraag gedaan in het gemeentehuis in Wijhe dan moet u het document in het gemeentehuis in Wijhe afhalen.

Deel dit
Mail
Bellen