Veel belangstelling voor elkaar in Olst-Noord

Op vrijdag 13 januari 2012 werd in de Bron in Olst een nieuwjaarsbijeenkomst georganiseerd voor de wijkbewoners van Olst-Noord. De bijeenkomst had als thema: een internationale nieuwjaarsbijeenkomst voor alle inwoners van Olst-Noord met zelfgemaakte internationale hapjes. De bijeenkomst werd voor de eerste keer in de wijk georganiseerd en de organisatoren wisten eigenlijk niet op hoeveel wijkbewoners ze konden rekenen. De organisatoren waren dan ook zeer tevreden toen ze zagen hoe vol de zaal van de Bron was. Geschat wordt dat ongeveer 100 mensen een bezoek hebben gebracht aan de bijeenkomst en hebben geproefd van de verschillende hapjes. Ook burgemeester Ton Strien en wethouder Cor van den Berg lieten zich de hapjes goed smaken.

Veel belangstelling voor elkaar in Olst-Noord

Van de ruim 700 inwoners van Olst-Noord komt zo’n 15% van oorsprong uit een ander land. In totaal wonen er 13 nationaliteiten. Aan hen is gevraagd of zij het nieuwjaarshapje uit hun land van herkomst wilden maken. Zo kon men hapjes proeven uit zeven verschillende landen en elkaar hierdoor beter leren kennen. Er waren hapjes uit: Turkije, Syrië, Irak, Schotland, Frankrijk, Indonesië en Nederland. Ook waren twee djembé spelers aanwezig die het feest muzikaal aankleedden.

De uitnodiging van deze bijeenkomst is verzorgd door middel van het ophangen van posters en het huis-aan-huis uitdelen van flyers. Deze posters en flyers waren gemaakt door tekenaar Huub Coenen, eveneens woonachtig in de wijk Olst-Noord. De organisatoren wonen uiteraard ook in de wijk en zetten zich vooral in voor het opruimen van het zwerfafval in de wijk. De organisatoren: Johanna van Zwieten, Eefje Halfwerk en Hendrien Markvoort, zullen daarom in maart 2012 tijdens de nationale week ‘Nederland Schoon!!’ weer een zwerfafvalactie organiseren.

Omdat het in januari vaak te koud is voor een zwerfafvalactie en omdat de organisatoren zich ook breder willen inzetten is de nieuwjaarsbijeenkomst georganiseerd. Tijdens de avond werd Johanna nog extra in het zonnetje gezet door de heer Logtenberg. Hij sprak zijn bewondering uit over haar jarenlange inzet voor de buurtvereniging in de wijk. Speciaal voor haar had hij een zilveren paardje gemaakt. Het paard symboliseert de teugels die zij in handen heeft als het om Olst-Noord gaat en haar kracht en inzet. Hij vond het niet nodig om dit publiekelijk te overhandigen maar deed dit wel persoonlijk. De ontroering bij Johanna was er niet minder om.

Ook Salland Wonen en de gemeente, die met de organisatoren hebben meegedacht en ook beide aanwezig waren op deze bijeenkomst, zijn zeer blij met de grote opkomst en de vele positieve reacties. Sommige bewoners gaven aan zo’n bijeenkomst wel vier keer per jaar te willen. Anderen boden aan de volgende keer ook wel voor hapjes te willen zorgen.Dat met deze bijeenkomst een traditie is gestart in Olst-Noord is gezien alle positieve reacties zeer waarschijnlijk.

Deel dit
Mail
Bellen