Omgekeerd inzamelen in Olst-Wijhe

De gemeente Olst-Wijhe start op 1 maart 2012 met de eerste fase van een nieuwe duurzame wijze van afvalinzameling. Deze inzameling noemen we ‘omgekeerde inzameling’. Omgekeerd inzamelen betekent dat we de afvalinzameling de komende jaren anders gaan inrichten om al het herbruikbare materiaal uit het restafval te halen. Dit kunnen we niet alleen. We hebben uw medewerking daarbij nodig!

Wat kunt u de komende tijd verwachten?

Binnenkort ontvangt u van de ROVA uitgebreide informatie over de wijzigingen per 1 maart 2012. We starten dan met de inzameling van gft-afval in het buitengebied. Ook is het mogelijk om te kiezen voor een grotere gft-container. Op 1 maart starten we ook met de invoering van de tuinzak voor grof tuinafval en het vierwekelijks inzamelen van restafval. ROVA voert alle veranderingen door en informeert u hierover uitgebreid op korte temijn.

Tarieven

Het aanbieden van gft-afval is vanaf 1 januari gratis. Het tarief voor het aanbieden van restafval (de grijze container) is gelijk gebleven. U betaalt € 9,21 per lediging. Het vaste bedrag dat ieder huishouden betaalt voor de afvalvoorzieningen in onze gemeente, is verhoogd van € 79, - naar € 85, - euro per jaar.

Samen met u naar een afvalloze leefomgeving!

Het omgekeerd inzamelen is een logische stap in het verder verduurzamen van onze mooie, groene gemeente. Wij zijn ervan overtuigd dat we er samen voor kunnen zorgen dat er in 2020 bijna geen afval meer is. We zamelen dan voor het overgrote deel nuttige herbruikbare materialen in. Uit verschillende proeven blijkt dat mensen dit kunnen en willen. We weten zeker dat het met uw hulp ook in onze gemeente kan.

Deel dit
Mail
Bellen