SallandWonen en gemeente Olst-Wijhe maken prestatieafspraken tot 2016

Woningcorporatie SallandWonen en de gemeente Olst-Wijhe hebben voor de periode 2012-2016 prestatieafspraken gemaakt. Naast afspraken over nieuwbouwprojecten zijn ook afspraken gemaakt over de bestaande woningvoorraad.Deze prestatieafspraken benadrukken de gezamenlijke verantwoordelijkheid ten aanzien van het woonbeleid.

Op 16 januari jl. zijn de prestatieafspraken door de heer Penninks, directeur bestuurder van SallandWonen en de wethouders Van den Berg en Otterloo ondertekend. Hierin zijn afspraken gemaakt over de bijdrage van SallandWonen aan een aantal nieuwbouwprojecten waaronder Park Wijhezicht, Julianalaan in Wijhe en het oude gemeentehuis in Olst. 

SallandWonen zal ook een pilot starten met koopgarant. Bij koopgarant wordt de woning verkocht met korting. Hierdoor worden koopwoningen voor een grotere doelgroep bereikbaar en wordt doorstroming bevorderd. Uit het laatste woningbehoefteonderzoek bleek dat er voor de lange termijn voldoende goedkopere eengezinswoningen zijn, daarom worden koopgarant en de starterslening alleen ingezet in de bestaande bouw.

Naast afspraken over nieuwbouw is er ook aandacht voor de bestaande woningvoorraad. De gemeente en SallandWonen hebben afgesproken dat in 2015 tenminste 70% van het woningbezit van SallandWonen een groen energielabel (A,B of C) heeft. Hiervoor is natuurlijk wel medewerking van de huurders nodig. SallandWonen voert in 2012 een pilot uit op het gebied van energiebesparing bestaande bouw.

In 2013 zal een ‘midterm review’ plaatsvinden, indien nodig worden afspraken dan bijgesteld. Eind 2012 worden de afspraken al geijkt aan het nieuwe ondernemingsplan van SallandWonen.

Deel dit
Mail
Bellen