Controle Hondenbelasting

Vanaf 8 oktober 2011 vindt er in onze gemeente een huis-aan-huis controle plaats of alle aanwezige honden ook zijn geregistreerd voor de hondenbelasting.

Hebt u nog geen aangifte gedaan dan kunt u dit alsnog doen. Dit om te voorkomen, dat u met terugwerkende kracht hondenbelasting moet betalen, of dat u eventueel geconfronteerd wordt met een boete, omdat u uw hond niet heeft aangegeven voor de hondenbelasting.

Een aangiftebiljet kunt u ophalen bij het klantcontactcentrum gevestigd in het Holstohus, Jan Schamhartstraat 5 te Olst en het klantcontactcentrum gevestigd in het gemeentehuis Oranjelaan 5 te Wijhe, u kunt het formulier telefonisch aanvragen bij het klantcontactcentrum telefoon 14 0570. Ook is het mogelijk aangifte te doen door het invullen van het aanvraagformulier op de gemeentelijke website (www.olst-wijhe.nl). U vindt dit formulier onder producten en diensten, belastingloket, hondenbelasting, aanmelden van een hond. Tot slot is het mogelijk om de bon, die in de huis aan huis van 28 september staat, in te vullen en op te sturen. U ontvangt dan zo spoedig mogelijk het gewenste formulier.

De controle

Met het bedrijf SMQ uit Hengelo zijn afspraken gemaakt om elk jaar in een deel van de gemeente een huis-aan-huis controle uit te voeren. In het gebied waar de controle plaatsvindt belt de controleur bij u aan, ook al bezit u geen hond of heeft u misschien al aangifte gedaan. De controleur stelt u vragen over het al dan niet hebben van een hond. Het is de bedoeling dat de controleur de vragen aan de deur afhandelt. Vanzelfsprekend kunnen de controleurs zich legitimeren met een door de gemeente verstrekt legitimatiebewijs. Wanneer u niet thuis bent kan de controleur een brief voor u achterlaten en op een later tijdstip terugkomen voor een nieuwe controle.

Voor vragen kunt u contact opnemen via ons telefoonnummer 14 0570.

Deel dit
Mail
Bellen