DOP Boskamp van start

De inwoners van Boskamp kunnen op dinsdagavond 1 november kiezen op de ingezonden voorstellen van hun dorpsbewoners op de Dag van Boskamp. Overdag presenteren leerlingen van de basisscholen de Klimboom en Aloysius hun werken en ideeën over de Boskamp. Alle bewoners ontvangen een uitnodiging voor de Dag van Boskamp

Verspreiden wenskaart

Op elk huisadres in Boskamp zijn op woensdag 21 september wenskaarten bezorgd. Met deze kaart kunnen alle Boskampers een idee of wens indienen die te maken heeft met de leefbaarheid in Boskamp. Ook vullen zij in hoe zij het wonen en leven in hun dorp ervaren.
Het inleveren kan tot 19 oktober 2011.

Dag van Boskamp

De inwoners van Boskamp kunnen op dinsdagavond 1 november kiezen op de ingezonden voorstellen van hun dorpsbewoners op de Dag van Boskamp. Overdag presenteren leerlingen van de basisscholen de Klimboom en Aloysius hun werken en ideeën over de Boskamp. Alle bewoners ontvangen een uitnodiging voor de Dag van Boskamp

Huiskamer- en ganggesprekken

Naast de wenskaart gaat EN de Buurt huiskamergesprekken voeren met volwassenen en ganggesprekken met de ouderen in Boskamp op Huize Willibrord. Ook met de jongeren in Boskamp worden gesprekken gevoerd. Bewoners mogen zich nog aanmelden als gastheer of –vrouw voor een huiskamergesprek. EN de Buurt zal de gesprekken leiden.

BOB-gesprek

Boskamp telt ruim 20 ondernemers (exclusief de agrariërs). Met de ondernemers wordt apart gesproken. Dit is een BOB-gesprek, waarbij BOB staat voor Bewust Ondernemende Boskampers. Het doel van dit gesprek is te onderzoeken in hoeverre ondernemers een bijdrage leveren aan de leefbaarheid in Boskamp vanuit een maatschappelijke betrokkenheid en om er achter te komen wat zij nodig hebben voor een (nog) beter ondernemersklimaat in hun dorp.

Wildbreien

Om goed zichtbaar te maken hoeveel ideeën er de komende weken worden ingediend, gaan ouderen die in Sint Willibrord wonen voor elk idee een breilap ophangen in Boskamp, bijvoorbeeld aan lantaarnpalen. Wildbreien is overgewaaid uit Amerika ('graffiti-knit') en is ook in Nederland een fenomeen aan het worden.

Boskamp op Twitter

Actueel nieuws of ontwikkelingen over de dorpsagenda kunt u volgen via Twitter onder de naam @BoskampDOPTook. Meld u aan als volger op Twitter.

Meer informatie

Wilt u meer weten, zoek dan contact met EN de Buurt via info@endebuurt.nl of 0570-631914 of 06-10521444.

Buurtschouw Olst vrijdag 7 oktober 2011 't Kortrick en Zonnekamp
De buurtschouw in Olst vindt plaats op vrijdag 7 oktober 2011. We zullen dan 't Kortrick en Olst-Zuid (Zonnekamp) bekijken.

Namens de gemeente zijn aanwezig: Gerrit de Groot, hoofd van de Buitendienst, Tom van Leeuwe, medewerker Infra, en Anita ten Broeke van de vakgroep Voorlichting en Communicatie. Wijkagent Dolfien Posthoorn zal aanwezig zijn evenals een medewerker van SallandWonen. Een delegatie van de Bewonersgroep Olst loopt mee tijdens de buurtschouw. Verder kan iedereen die mee wil lopen zich aansluiten. We verzamelen om 16:00 uur op de hoek van de Weth. A.G. Dekkerlaan en de Jan Schamhartstraat.

Tijdens de buurtschouw worden punten bekeken die kunnen worden verbeterd. Door ter plekke te kijken kunnen vaak snel oplossingen worden gevonden. Het gaat dan bijvoorbeeld om kapotte bestrating of verlichting, zwerfvuil en overhangend groen. Maar ook verkeersonveilige situaties worden besproken.

Als u punten heeft die mee moeten worden genomen bij de buurtschouw dan kunt u dat doorgeven aan de vakgroep Voorlichting en Communicatie t.a.v. Anita ten Broeke via mailadres a.tenbroeke@olst-wijhe.nl. Gedurende het hele jaar is het mogelijk klachten door te geven aan het klantcontactcentrum van de gemeente, telefoon 14 0570.

Deel dit
Mail
Bellen