Woon Wijzer: voor en door ouderen!

Op 31 oktober 2011 start het project Woon Wijzer, een initiatief van gemeente Olst-Wijhe, gemeente Raalte, SallandWonen, Voorlichting en Advies commissies en ouderenbonden uit de gemeenten Olst-Wijhe en Raalte.

Het project Woon Wijzer is gericht op het geven van informatie en advies over allerlei woonthema’s. De projectgroep ondersteunt senioren bij het nadenken over de juiste (woon)keuze en wooncomfort. Er is tegenwoordig van alles mogelijk op het gebied van aanpassingen in en rond het huis. Tevens is het nuttig om op de hoogte te zijn van de nieuwe inkomensregels voor huurwoningen, die in 2011 zijn ingegaan. Dit zijn slechts enkele onderwerpen van Woon Wijzer. De gedachte is dat u beter vroegtijdig kunt nadenken over de eigen situatie, dan dat u in een acute situatie niet weet wat er mogelijk is.

 

De projectgroep gaat via informatiebijeenkomsten en artikelen in de pers met u en andere senioren in gesprek over uw woonsituatie, om zo elkaar en anderen te inspireren en informeren. Het streven is dat u met genoegen – ook als u een jaartje ouder wordt – en met veel levensvreugde blijft wonen in Salland.

 

De projectgroep is op zoek naar senioren (55+) die geïnterviewd willen worden over hun woonsituatie. Men wil graag een beeld krijgen van de vragen of afwegingen die bij senioren leven. Dit kan eventueel anoniem. U kunt zich hiervoor aanmelden bij Marjan van Dijk, gemeente Olst-Wijhe, tel. 14 0570 of e-mail: m.vandijk@olst-wijhe.nl.

 

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Overijssel.

 

Deel dit
Mail
Bellen