Burendag Olst-Noord: help je mee?

Op 1 maart 2011 hadden wij in Olst-Noord een bijpraatavond georganiseerd met de bewoners. Een aantal bewoners heeft na deze bijeenkomst hun krachten gebundeld en vormt de werkgroep “Olst-Noord Schoon”. Doel van de werkgroep is om de wijk weer netjes en schoon te krijgen en te houden zodat het leefplezier wordt vergroot.

Wat is nu een mooiere dag om samen de handen uit de mouwen te steken dan op de nationale burendag, vonden de werkgroepleden. Met ondersteuning van het Oranjefonds, Gementeschoon.nl, SallandWonen en de gemeente is een zwerfafvalactie opgezet. Er is een speurtocht uitgezet in de wijk. Tijdens de speurtocht wordt het zwerfafval meteen opgeruimd. Ook kunnen de kinderen, na de speurtocht, spelletjes doen in de speeltuin aan de Enkweg. Wethouder Cor Van der Berg is aanwezig en helpt mee Olst-Noord schoon te maken.

Het Oranjefonds heeft een bijdrage gegeven aan de buurt om deze dag te laten slagen.
Ook heeft het Oranjefonds budget geven voor sport- en spelmateriaal die de jeugd van Olst-Noord kan gebruiken. Deze materialen kunnen zij alleen of samen met de combinatiefunctionaris Kelvin Bergsma, die komende anderhalf jaar vier uur in de week actief is in de wijk, gebruiken bij het spelen en bewegen.

Uiteraard gaat het deze zaterdag om het opruimen van  zerfafval en niet om huishoudelijk afval. Dat moet gewoon in de grijze container.

Vindt u het ook belangrijk dat Olst-Noord schoon wordt en blijft. Kom dan meehelpen op zaterdag 24 september 2011. We starten om 14:00 uur en sluiten af om 16:00 uur.
Iedereen is van harte welkom.

Deel dit
Mail
Bellen