Belevingspad Overkempe

Bewoonster Juliette Reek heeft aan burgemeester Strien gevraagd of zij een persbericht mocht maken over het Belevingspad Overkempe. Hierbij haar bijdrage.

De eigen correspondente van Overkempe, Juliette Reek,  heeft onderstaand bericht hierover gemaakt. Het bericht is door de websiteredactie ingekort.

Op 22 juli 2011 openden burgemeester Ton Strien en bewoner Janne Wilmar, door het doorprikken van een papier het belevingspad op het terrein van Overkempe

Langs het Belevingspad staan allemaal dingen opgesteld: waar je naar kan kijken, aan kan ruiken, aan kan voelen of zelfs van kan proeven, die laatste die komen nog.
Het zijn onder andere: Kastjes met eieren en veren er in en een ander met een tekst een bril en dergelijke er in, deze zijn gemaakt door Alen Zagers, geur planten, een zitje, snoepstruiken, later zal blijken wat daar mee bedoeld wordt, voel bollen van keramiek, bloemen en nog veel meer.

Hoe is het pad tot stand gekomen en waarom?
Het was aanvankelijk een idee voor een belevingstuin, maar nadat er in diverse groepen over gesproken was is men tot het pad gekomen.
Vervolgens zijn er in wonen, werken en in de dorpsvergadering ideeën verzameld waarvan nu dus een deel uitgevoerd is. Het pad is zo aangelegd dat het aansluit op het onlangs geopende Hoenlo-pad en vistrap.
Deze verbinding is gemaakt zodat mensen uit het dorp en elders vandaan nu ook naar ons toe kunnen, zodat er wederzijdse integratie plaats vindt, iets dat Overkempe behoorlijk hoog in het vaandel heeft staan.
Daar het Hoenlo-pad pas geopend was heeft Overkempe besloten het belevingspad ook maar alvast te openen ook al zijn nog niet alle objecten en struiken geplaatst. Zodat de mensen nu al het rondje kunnen wandelen.

Wat vindt men van het pad?
Van de bewoners tot de burgemeester vinden ze het pad allemaal leuk.
Verschillende personeelsleden waaronder Esther vinden het zelfs belangrijk voor o.a. de wederzijdse integratie, en dat zowel mensen van buiten als binnen Overkempe er kunnen wandelen, en hun zintuigen kunnen laten prikkelen, Dat laatste zullen niet alle bewoners doen maar de meeste zeggen dat ze er op hun minst zullen gaan wandelen.

Dus voel u vrij om langs te komen

Geschreven door: Juliette Reek, bewoner van Overkempe.

Deel dit
Mail
Bellen