Snel internet in Olst-Wijhe

Het college van burgemeester en wethouders acht het van belang dat snel internet voor alle inwoners van de gemeente beschikbaar komt en dat een breedbandnetwerk gemeentebreed wordt uitgerold. Hierin wordt de lijn gevolgd van de Provincie Overijssel, die zich inzet voor de realisatie van een open, toekomstvast en provinciedekkend breedbandnetwerk.

Door het gezamenlijke initiatief van de VVD-fracties in Olst-Wijhe en Raalte is de aanleg van snel internet in een stroomversnelling geraakt. Zo is kort geleden bekend geworden dat Reggefiber glasvezel wil aanleggen in de grotere kernen van de gemeente. Het bedrijf start in augustus met een actieperiode, waarin geïnteresseerden zich voor een aansluiting kunnen aanmelden.

De gemeente wil graag weten hoe groot de behoefte is aan snelle internetverbindingen en roept daarom ook de inwoners van het buitengebied op om zich te melden, bijvoorbeeld via de website www.sallandopglasvezel.nl. Samen met het Reggefiber kan dan worden bekeken of er mogelijkheden zijn voor een uitbreiding van het aantal aansluitingen.

Voor de gebieden waar glasvezel niet direct kan worden aangelegd zal een andere oplossing moeten worden gevonden. Hierbij is het van belang dat de bewoners van die gebieden zich daar gezamenlijk voor gaan inspannen. Lokale initiatieven zullen door de gemeente van harte worden toegejuicht.

Deel dit
Mail
Bellen