De scholen zijn weer begonnen!

Het verkeer is druk en gevarieerd. Voor kinderen is het moeilijk om hier veilig doorheen te fietsen. Dat blijkt ook uit de cijfers: het aantal verkeersgewonden onder fietsers in de leeftijd 5-14 jaar vertoont nog altijd een stijgende lijn. Aan het begin van elk schooljaar is er bovendien een piek in dit aantal slachtoffers. Opmerkelijk daarbij is dat één op de drie slachtoffers op weg is naar school. Blijkbaar moeten automobilisten en kinderen na de zomervakantie weer wennen aan elkaar. Daarom organiseert Veilig Verkeer Nederland jaarlijks de campagne ‘De scholen zijn weer begonnen’.

Het is erg belangrijk om verkeersdeelname tot een onderdeel van de opvoeding te maken en uw kind zo vroeg mogelijk kennis te laten maken met het verkeer. Door al op jonge leeftijd regelmatig samen te voet of per fiets naar school en andere gelegenheden te gaan, leert een kind gaandeweg de verkeersregels en de gevaren op de weg. Voordat uw kind zelfstandig naar school gaat, is het bovendien verstandig om de veiligste route te kiezen en deze vooraf samen te oefenen.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van VVN: www.vvn.nl. Deze campagne is een initiatief van Veilig Verkeer Nederland en wordt ondersteund door de gemeente Olst-Wijhe en het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid in Overijssel (ROVO).

 

Deel dit
Mail
Bellen