Mies Karrenbeld vereerd met bijzonder kunstwerk

Op donderdag 21 juli namen de leerlingen en collega leerkrachten van O.b.s. de Holsthoek in De Nul afscheid van hun directeur Mies Karrenbeld.

Tijdens een druk bezochte receptie overhandigde wethouder Ans Otterloo het bijzondere kunstwerk “de IJssel’ aan een blij verraste Karrenbeld. Dit kunstwerk wordt slechts aan die personen uitgereikt die bijzondere verdiensten verricht hebben binnen de gemeenschap van Olst-Wijhe.

Mies Karrenbeld was eigenlijk de eerste directeur van een brede school in Nederland; een school en dorpshuis onder één dak, dat was geheel nieuw. Zij heeft zich enorm ingespannen voor samenwerking en betrokkenheid van het dorp Den Nul en haar school. De ouderparticipatie is hier een voorbeeld van.

Naast directeur was zij ook voorzitter van de commissie die cultuur programmeert voor zowel het openbaar als het bijzonder onderwijs. Haar passie voor cultuur heeft zij gecombineerd met een grote inzet om cultuurparticipatie bij kinderen te bevorderen. Voor haar was het belangrijk om cultuur toegankelijk te maken voor die kinderen die vanuit hun achtergrond minder makkelijk hiermee in aanraking komen.

Deel dit
Mail
Bellen