Wethouder en kunstenaar openen brug Noorder Koeslag

Onder ideale weersomstandigheden, een mager zonnetje en windstil, hadden zich op woensdagavond 20 juli veel bewoners van de Noorder Koeslag verzameld bij nieuwe brug in de wijk Noorder Koeslag.

Wethouder Otterloo en Dré Wapenaar openen brug Noorder Koeslag

De brug is een verbinding tussen het noordelijke en zuidelijke gedeelte van de wijk. Onder het toeziend oog van genodigden en ook een aantal toekomstige bewoners van de wijk werd de brug geopend.

Na toespraken van wethouder Ans Otterloo en de kunstenaar Dre Wapenaar werden beiden uitgenodigd voor de openingshandeling.
Gewapend met een prikstok, doorboorden zij gezamenlijk een grote ballon waaruit honderden kleine blauw/groene examplaren vlogen. Deze kozen het luchtruim waarmee de brug geopend was. Het gezelschap is toen de brug overgestoken richting het openluchtzwembad De Welters. Belangstellenden werden uitgenodigd om mee te lopen om te klinken op deze nieuwe verbinding.

De brug is ontworpen en gerealisseerd door Dre Wapenaar uit Rotterdam. De nieuwe oververbinding is een 18 meter lange fiets-voetbrug. Het is een echte blikvanger en van alle kanten in de wijk te zien. De brug heeft een transparante, open stalen constructie, een dak dat is voorzien van een zeil en een houten brugdek met twee bankjes. De brug kan als verblijfplaats functioneren en heeft tevens een poortfunctie naar het andere gedeelte van de wijk.

Deel dit
Mail
Bellen