Geschil over niet goed uitgevoerde werkzaamheden:

Civiele zaak of zaak voor de politie?

Met enige regelmaat krijgt de politie in Olst en Wijhe meldingen van personen die een zakelijk geschil hebben met klusjesmannen. In de meeste gevallen is het zo dat de ‘slachtoffers’ benaderd zijn door de klusjesmannen, bijvoorbeeld aan de deur van hun woning, met een mooie aanbieding voor het reinigen van het dak, het schoonmaken van de gevel, het lappen van de ramen en ga zo maar door.

Beide partijen sluiten een overeenkomst, de werkzaamheden worden uitgevoerd en het geld voor de werkzaamheden wordt betaald. Eind goed, al goed zou je denken. Totdat blijkt dat de werkzaamheden niet naar behoren zijn uitgevoerd. "Ik ben opgelicht", is vaak de eerste gedachte van de gedupeerde. En men belt de politie om aangifte te doen. Helaas kan de politie in dit geval niets voor u doen. U hebt een overeenkomst gesloten en de afspraken die er gemaakt zijn, worden niet nagekomen. Het betreft hier - hoe vervelend ook - geen oplichting, maar een civiele zaak.

U zult dus zelf een oplossing moeten zoeken met de andere partij of een advocaat in de arm moeten nemen. Bedenk dus goed met wie u in zee gaat. Vooral als het gaat om grote bedragen. Check referenties of het internet voordat u 'ja' zegt tegen een mooie deal. Dat kan een hoop leed voorkomen.

Deel dit
Mail
Bellen