Burgemeester opent Vlindertuin op de Elshof

Op vrijdagmiddag 1 juli heeft burgmeester Strien van de gemeente Olst-Wijhe de vlindertuin op de Elshof geopend.

Natuurwerkgroep De Elshof maakte de afgelopen tijd achter het buurthuis een schitterende tuin met planten die vlinders, bijen en andere insekten aantrekken. Met een uitgekiende combinatie van grassen en planten, het aanbrengen van hoogteverschillen en een lager gelegen drassig gebied, ontstond een tuin die al snel een walhalla bleek voor insekten.

De betrokkenheid van OBS De Elshof leidde o.a. tot het aanleggen van een meidoornhaag door leerlingen en het maken van een insektenhotel, waar inmiddels vele insekten een onderkomen hebben gevonden.

De tuin is niet alleen een aanwinst voor de buurtgemeenschap – ook vele passerende wandelaars (de tuin ligt aan de NS-wandelroute van Wijhe naar Heino) genieten van de flora en fauna. Dankzij medewerking van waterschap Groot Salland kon een logische verbinding tussen wandelroute, vlindertuin en buurthuis ontstaan.

Vrijdagmiddag 1 juli was burgemeester Strien aanwezig om de opening te verrichten van deze nieuwe aanwinst op de Elshof.

De Vlindertuin is mede tot stand gekomen door geld wat de Provincie Overijssel ter beschikking stelde voor de sociaal, economische en ruimtelijke ontwikkeling van dorpskernen in Overijssel Vanuit de gemeente kwam hierop een aanvulling. Daarnaast heeft de Natuurwerkgroep bijdragen in geld als nature ontvangen van diverse organisaties en bedrijven.

Deel dit
Mail
Bellen