Slaaprijden en zomer-BOB 2011

Kijk jij ook uit naar de vakantie? Lekker barbecueën, terrasje pakken, evenementen bezoeken…. Wat je humeur echter een stuk minder zonnig maakt is een ongeluk, boete of inname van je rijbewijs. Zit daarom ook deze zomer fris achter het stuur!

Natuurlijk wil je zo snel mogelijk op je vakantiebestemming zijn. Daarin schuilt nu juist een groot gevaar. Moe van het werk en de zaken die nog even geregeld moesten worden, ga je een lange afstand afleggen. Door vermoeidheid en verlies van concentratie neemt de kans op een ongeval toe. Neem daarom voldoende rust voor vertrek. Met het begrip ‘slaaprijden’ wordt een vermoeide automobilist aangeduid. Kijk op www.wordgeenslaaprijder.nl voor nog meer tips.

Bij veel zomerse activiteiten speelt alcohol vaak een rol. Dat is geen probleem, zolang je jezelf en anderen niet in gevaar brengt. Echter, een kwart van de jaarlijkse verkeersdoden is het directe gevolg van alcohol in het verkeer. De kans op een ongeluk is al vanaf één glas alcohol groter.

In de komende weken worden er extra alcoholcontroles gehouden door de politie Twente en IJsselland.

Dit is een campagne van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Overijssel (ROVO) en wordt ondersteund door de gemeente Olst-Wijhe.

 

Deel dit
Mail
Bellen