Gebied Hoenlo langs Zandwetering in gebruik genomen

Op maandagmiddag 11 juli 2011 vond de feestelijke afronding van het project herinrichting gebied Hoenlo plaats bij de stuw in de Zandwetering aan de Diepenveenseweg bij Boskamp.
Anton Peter, bewoner van zorginstelling Overkempe, reed door een papieren bord als eerste over de stuw het nieuw ingerichte gebied in. Daarna openden wethouder Cor van den Berg, John Bors van zorginstelling Overkempe en dagelijks bestuurslid Hans de Jong van het waterschap de nieuwe vistrap.

Anton Peter, bewoner van zorginstelling Overkempe, reed door een papieren bord als eerste over de stuw het nieuw ingerichte gebied in.

Het project is in nauwe samenwerking tussen het Waterschap Groot Salland, Zorginstelling Overkempe, Provincie Overijssel en de gemeente Olst-Wijhe tot stand gekomen.

Bij de aanleg van het pad is een verbinding gemaakt met het terrein van Overkempe zodat bewoners van de zorginstelling, maar ook de bewoners van de Boskamp een ommetje kunnen maken. Het bestaande pad tussen de Boskamp en de Diepenveenseweg is sterk verbeterd en de brug over de stuw is verbreed. Er is een betonpad aangelegd zodat ook rolstoelgebruikers het ommetje kunnen maken. Vanaf de stuw is een nieuw pad aangelegd door het bos richting kasteel Hoenlo.

 

Het waterschap heeft het terrein heringericht en geschikt gemaakt voor waterberging. Door het afgraven van gronden is er ruimte ontstaan voor overtollig water. Hierbij zijn enkele poelen gegraven zodat ook amfibieën waaronder de kamsalamander zich hier thuis kunnen voelen.

Ook zijn de oevers van de Zandwetering vergraven waardoor naast ruimte voor water natuurontwikkeling wordt gestimuleerd. Langs de wetering is een vistrap aangelegd zodat ook de vissen door de vistrap de stuw kunnen passeren en stroomopwaarts op zoek kunnen gaan naar een goed leef- en voortplantingsgebied. Bij de vistrap en poel zijn enkele bankjes geplaatst zodat ook toeristen kunnen genieten van deze prachtige plek.

Deel dit
Mail
Bellen