Veel ‘blauw’ op straat in Olst en Herxen

Ze vallen wel op, die blauwe containers. Vorige week, vrijdag 3 juni, werd voor het eerst het oud papier ingezameld met de nieuwe blauwe container. De inzameling verliep prima. Wethouder Cor van den Berg heeft bij de eerste paar containers geholpen, maar zag al snel dat de vrijwilligers er prima mee uit de voeten kunnen. Met de blauwe container haalt de inzamelaar het oud papier weer huis-aan-huis op.

Wethouder Cor van den Berg en vrijwilliger René Warris bij de eerste inzameling van oud papier in de blauwe containers in Olst.

Eerste keer

Natuurlijk waren we heel benieuwd wat de eerste keer inzamelen zou opbrengen. Maar liefst 1.469 blauwe containers stonden aan de weg en zijn geleegd. Er is in totaal 30.280 kg oud papier ingezameld. Dat wil zeggen 20,6 kg per container. Daar zijn we heel tevreden over. Wij verwachten dat de hoeveelheid steeds iets meer wordt. Niet iedereen heeft namelijk de eerste keer een volle container neergezet.

Volgende inzameling

Over vier weken is de volgende ronde, dus tijd genoeg om oud papier op te sparen. Vrijdag 1 juli kunt u de blauwe container weer vóór 07:00 uur aan de weg zetten. Op dezelfde plek waar u ook de grijze containers plaatst.

Hoogbouw

Hebt u als bewoner van hoogbouw ook een blauwe container aangevraagd? Dan weet u misschien niet direct waar u de container neer moet zetten. Kijk in de straat waar de containers staan, en wat een logische plek is om de container van uw appartement bij te zetten. U kunt de volgende keer de container ook neerzetten op de plek, waar de inzamelaar uw container heeft teruggezet.

Deel dit
Mail
Bellen