Markt Olst genomineerd als 'Beste Markt van Nederland 2011'

De weekmarkt van Olst is één van de negen genomineerden voor de titel 'Beste Markt van Nederland 2011'. Na een eerste selectieronde zit de Olster markt, die altijd op vrijdag van 11.00 tot 16.30 uur in het centrum van het dorp is, nog steeds bij de kanshebbers.

Het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD) organiseert de verkiezing 'Beste Markt van Nederland' met als belangrijkste doel: zorgen dat de warenmarkt verder professionaliseert, zodat consumenten ook in de toekomst naar de markten blijven komen.

Op weg naar de titel

In de eerste selectieronde heeft de jury de kwaliteit van de warenmarkten beoordeeld op basis van een ingevulde vragenlijst. De jury was zeer enthousiast over de hoge kwaliteit van de inzendingen. Punten waarop de jury heeft gelet zijn: basisinfrastructuur van de markt, inrichting, wisselwerking met de omgeving, afstemming op de consument, organisatie en communicatie. In de tweede selectieronde volgt een beoordeling op locatie.

Op maandag 27 juni maakt de jury de drie markten bekend die doorgaan naar de finale van de verkiezing 'Beste Markt van Nederland 2011'. Deze drie finalisten krijgen van het HBD een feestje op de markt aangeboden. De jury bezoekt deze markten na de bekendmaking nogmaals. Om tot de juiste keuze te komen worden op de drie overgebleven markten enquêtes gehouden onder kooplieden en bezoekers van de markt. De winnende markt ontvangt behalve de titel ook een promotiebudget ter waarde van € 5.000,-.

Deel dit
Mail
Bellen