Gebiedscoördinator loket voor plattelandsondernemers

Gebiedscoördinator Gerko Hopster is ook in 2011 het aanspreekpunt voor ondernemers en bewoners in het buitengebied van de gemeente. U kunt bij hem onder meer terecht met vragen over bedrijfsontwikkeling, het ontwikkelen van nieuwe economische functies op (voormalige) agrarische locaties of projectontwikkeling. Hij denkt actief met u mee over de mogelijkheden. Hij kent de wet- en regelgeving en ook subsidiemogelijkheden en kan u snel op weg helpen met uw plannen. Aan zijn inzet zijn voor u geen kosten verbonden.

De gebiedscoördinator werkt op onafhankelijke basis, in opdracht van een stuurgroep waarin de gemeente, het waterschap, LTO, NVV, NMV en de agrarische natuurvereniging zitting hebben. Gerko is werkzaam bij Pratensis in Almelo en ca. 1,5 dag per week beschikbaar als gebiedscoördinator voor de gemeente. Hij is bereikbaar via 06 - 42406666 of gerko.hopster@pratensis.nl.

In 2011 wordt door de gebiedscoördinator gestart met een inventarisatie onder agrarische bedrijven in de gemeente in verband met de vele ontwikkelingen die in de landbouw plaatsvinden, zoals het besluit huisvesting en de omvorming van het Europese landbouwbeleid. De inventarisatie wordt de komende jaren uitgevoerd en zal een beeld geven van de ontwikkelingen in de agrarische sector in de gemeente. Verschillende partijen hebben baat bij de inventarisatie: de ondernemers krijgen advies over hun situatie, belangenorganisaties kunnen hun activiteiten afstemmen op de ontwikkelingen en het helpt de gemeente om haar toekomstig plattelandsbeleid vorm te geven. De resultaten van de inventarisatie zullen te zijner tijd bekend worden gemaakt.

Deel dit
Mail
Bellen