Uitstel saneren dieselolietanks

In 2006 is het Besluit landbouw milieubeheer inwerking getreden. In dit besluit is opgenomen dat dieselolietanks zonder tankcertificaat en installatiecertificaat voor 1 juni 2011 gesaneerd of alsnog voorzien moeten worden van een installatiecertificaat.

In 2008 is het Besluit algemene inrichtingen milieubeheer (Activiteitenbesluit) in werking getreden. Het Activiteitenbesluit is van toepassing op een groot deel van de niet agrarische bedrijven. In dit besluit is opgenomen dat dieselolietanks voor 1 januari 2015 gesaneerd moeten worden.

Op dit moment wordt er hard gewerkt aan een nieuw Activiteitenbesluit. In dit nieuwe Activiteitenbesluit zal ook het Besluit landbouw milieubeheer worden opgenomen. Deze nieuwe regelgeving zal waarschijnlijk per 1 januari 2012 van kracht worden.

Om de regelgeving voor alle bedrijven gelijk te maken heeft staatssecretaris Atsma een brief geschreven waarmee hij bedrijven die vallen onder het Besluit landbouw milieubeheer, uitstel geeft om de "oude" dieselolietanks te saneren.

De gebruikers van ongekeurde, ongecertificeerde dieselolietanks die onder het Besluit landbouw vallen krijgen daarmee uitstel voor het saneren van hun "oude" dieselolietanks van 1 juni 2011 naar 1 januari 2015.

Installeren van een nieuwe bovengrondse tank

Bedrijven die een nieuwe bovengrondse tank in gebruik nemen, moeten dit vooraf melden aan de gemeente, vakgroep Vergunningen en Handhaving. De tank dient door een erkend installatiebedrijf te worden geïnstalleerd. Bij het in gebruik nemen van deze tank moet u van het installatiebedrijf een installatiecertificaat en een tankcertificaat ontvangen (de tankleveranciers zijn hiervan op de hoogte). Op basis van deze certificaten kunnen wij beoordelen of de tank goed is geïnstalleerd en of de tank voldoet aan de geldende kwaliteitseisen. Wij raden u aan om in de leveringsvoorwaarden op te nemen dat de tankinstallatie voldoet aan de PGS 30.

Verwijderen oude tanks?

Oude dieselolietanks die buiten gebruik gesteld worden moeten gereinigd (volgens BRL-K 905) en afgevoerd door een tanksaneerder die door het KIWA is gecertificeerd (overeenkomstig BRL-K 902).

Hebt u vragen, aarzel dan niet contact op te nemen met de vakgroep Vergunningen Handhaving, telefoon 14 0570.

Deel dit
Mail
Bellen