Veel belangstelling op de bouwplaats van het nieuwe gemeentehuis

De nieuwbouw van ons gemeentehuis trok veel publieke belangstelling tijdens de Dag van de Bouw op zaterdag 28 mei 2011. Het was voor de bewoners uit Olst-Wijhe en omgeving dan ook een bijzondere kans om het project dat normaal niet toegankelijk is voor publiek, van dichtbij te bekijken. Iedereen kon een kijkje achter de schermen nemen en vrij en ongestoord een bezichtiging doen en een rondgang over de bouw maken.

Bezoekers Dag van de Bouw 2011 op nieuwe gemeentehuis Dag van de Bouw 2011 op nieuwe gemeentehuis

De mensen konden met eigen ogen zien dat de architect van dit project voor het ontwerp geïnspireerd is door de omgeving van de IJssel en de oude landhuizen, de Havezaten. Deze oude landhuizen bestaan uit een voorhuis en een achterhuis voorzien van een schoorsteenachtige punt, lange fraaie opritten en buitenplaatsen. Deze karakteristieke elementen hebben geresulteerd in een ontwerp van een tweetal identieke huizen die door middel van een lichtstraat gekoppeld zijn en verbonden door middel van een brug naar de dijk. Het gebouw staat op een gemetselde sokkel en de dakvlakken worden voorzien van rode leien die gedeeltelijk doorlopen naar het verticale gevelvlak. Hiertussen zijn raampartijen ontworpen die er voor zorgen dat er voldoende lichttoetreding is.

Het gemeentehuis is een duurzaam gebouw, dat wordt voorzien van een warmte-/koude-opslaginstallatie, vliesgevels voorzien van zonnecellen en een hoge warmteweerstand. Er worden ook duurzame materialen gebruikt zoals FSC-hout, houtskeletelementen en dakplaten voorzien van vlas.

Tijdens de bezichtiging kwamen de bezoekers ook langs een informatiestand. Belangstellenden konden hier plannen inzien, informatie krijgen en vragen stellen over de veranderingen in de omgeving van het nieuwe gemeentehuis zoals de nieuw aan te leggen rotonde op de Rijksstraatweg, de Loswal, de reconstructie van de Raalterweg en de Enk.

 “Erg leuk om hier rond te mogen lopen en alvast een beeld te krijgen van hoe het gemeentehuis eruit komt te zien”, aldus één van de vele bezoekers.

Deel dit
Mail
Bellen