Eerste ‘natuurlijke speelplaats’ in Olst-Wijhe

De werkgroep ‘Spelen op de Enk’ – bestaande uit een viertal vaders woonachtig op de Enk en de gemeente – is al enige tijd bezig om te kijken naar een geschikte speellocatie op De Enk in Wijhe. Onlangs is de werkgroep tot een besluit gekomen, nadat veel onderzoek is gedaan. Gekozen is voor een speelplaats voor de kinderen aan de zuidkant van de Enkweg bij de Omloop.

Op deze locatie ligt een wadi (een wateropvanggebied) dat in stand moet worden gehouden, er groeien ook bijzondere kruiden en er staat een walnootboom. Dit was voor de werkgroep de aanleiding om te kijken naar een natuurlijke speelplaats. Op een natuurlijke speelplek staan geen gewone schommels en glijbanen, maar worden zo veel mogelijk natuurlijke speelaanleidingen gecreëerd. In een natuurlijke speelplaats liggen bijvoorbeeld boomstammen waarin geklommen kan worden en kan er gespeeld worden met zand en water.

Voor het ontwerpen van deze speelplaats heeft de werkgroep de heer Cees Bakker uit Deventer gevraagd te helpen. De kinden van De Enk zijn uitgenodigd om het ontwerp te komen bekijken. Ook krijgen ze alvast een klein voorproefje over wat natuurlijk spelen inhoudt. Na afloop van de middag is er voor de vaders, moeders, opa’s en oma’s gelegenheid om de ontwerpen van de kinderen te bekijken.

Deel dit
Mail
Bellen