Eerste inzameling op 3 juni met blauwe papiercontainers in Olst en Herxen

Vrijdag 3 juni 2011 is de eerste inzamelronde van het oud papier en karton met de blauwe papiercontainers in Olst en Herxen. Dit is een samenwerking tussen de RK Kerk Heilige Theresia, de Olster Harmonie en de muziekvereniging Nooit Gedacht en ROVA. Inwoners van de kern Olst en Herxen kunnen de blauwe papiercontainer vrijdag 3 juni a.s. voor 07:00 uur voor de eerste keer aanbieden.

Op vrijdag 3 juni 2011 wordt voor het eerst het oud papier huis-aan-huis ingezameld met de nieuwe papiercontainers. Alle huishoudens in de kern Olst en in Herxen krijgen in mei 2011 thuis een gratis blauwe container geleverd. De gratis papierinzameling vindt één keer per vier weken plaats tussen 07:00 en 17:00 uur. U kunt de container op dezelfde plaats aanbieden voor het legen als de grijze en de groene container. Ook de papiercontainer wordt geleegd met een inzamelvoertuig met zijbelading. Los papier wordt niet meegenomen.

Scheidingsregels

Wat mag wel en niet worden aangeboden? Hieronder vindt u een kort overzicht van wat u wel met de blauwe papiercontainer mag aanleveren en wat niet.

Wel                                                          Niet
Kranten                                                    Kartonnen verpakkingen van melk, etc.*
Tijdschriften                                              Foto’s
Boeken                                                     Behang/vinyl/doorslagpapier
Reclamefolders (zonder folie)                   Geplastificeerd papier
Print-, kopieer-, schrijf- en tekenpapier    Ordners en ringbanden
Papieren en kartonnen verpakkingen      Papieren zakdoekjes
Eierdozen                                                 (vochtig)toiletpapier/papieren luiers

* Kartonnen drankenverpakkingen mogen niet bij het oud papier, omdat ze aan de binnenkant een plastic of aluminium laagje bevatten tegen het lekken.

Inzameldata

Hieronder vindt u alle inzameldata voor 2011. Vanaf volgend jaar staan de inzameldata op de afvalwijzer die u ieder jaar huis-aan-huis ontvangt van de ROVA.

  • vrijdag 3 juni 2011
  • vrijdag 1 juli 2011
  • vrijdag 29 juli 2011
  • vrijdag 26 augustus 2011
  • vrijdag 23 september 2011
  • vrijdag 21 oktober 2011
  • vrijdag 18 november 2011
  • vrijdag 16 december 2011

Nieuwe papierinzameling biedt voordelen voor u, de inzamelaars en het milieu!

U zorgt voor een betere afvalscheiding en papierrecycling. Dit is beter voor het milieu en bespaart kosten. Door deze manier van papier inzamelen wordt er bij de huishoudens namelijk meer papier ingezameld. De papieropbrengst is een belangrijke bron van inkomsten voor de inzamelende organisaties. Daarnaast biedt de papiercontainer een goede en droge voorziening om oud papier in te bewaren en weg te werpen. Dit is gemakkelijk voor u en het voorkomt vervuiling op de inzameldag.

Oud papierinzameling in de andere kernen en buurtschappen

In alle kernen en buurtschappen in onze gemeente (uitgezonderd van Olst en Herxen) wordt oud papier ingezameld zoals dat altijd gedaan wordt. Natuurlijk is iedereen benieuwd hoe de nieuwe inzameling in Olst en Herxen gaat lopen, want als het goed bevalt, kunnen andere inzamelaars in de toekomst aansluiten. Weten hoe het oud papier bij u wordt ingezameld? Kijk dan op www.olst-wijhe.nl > wonen > afval > oud papier en karton.

Informatie

Meer informatie over de afvalinzameling vindt u in de afvalwijzer vanaf 2011 en op de website van ROVA, www.rova.nl. Als u vragen heeft, dan kunt u contact opnemen de klantenservice van ROVA, telefoonnummer (038) 427 37 77, of e-mail klantenservice@rova.nl.  Tevens kunt u deze informatie nalezen op de website van de gemeente: www.olst-wijhe.nl onder wonen > Afval > oud papier en karton.

 

Deel dit
Mail
Bellen