Parkeren Aletta Jacobsplein

In 2005 hebben wij een groot deel van het centrum van Olst aangewezen als parkeerschijfzone met een maximale parkeertijd van 1,5 uur. (tussen 8:00 en 18:00 uur van de ma t/m za). In een parkeerschijfzone mag niet worden geparkeerd buiten de aangegeven parkeerplaatsen of de plaatsen die zijn voorzien van een blauwe streep.

Op verzoek van ondernemers en bewoners hebben wij een onderzoek laten uitvoeren naar het gebruik van de parkeervakken in het centrum van Olst. Gebleken is dat gedurende een groot deel van de week een lage bezettinggraad optreedt tot maximaal 40%. Op vrijdag en zaterdagen zijn het hoogst met een gemiddelde bezettingsgraad van 65%. Bij een hoger percentage dan 85% ontstaan er problemen. Mede omdat de parkeervakken nabij het station enkele jaren geleden aanzienlijk zijn uitgebreid en langparkeerders niet meer op het Aletta Jacobsplein zijn te verwachten,  had de gemeente twijfels over het in stand houden van de ingestelde maximale parkeerduur van 1,5 uur op het Aletta Jacobsplein. De politie adviseert om bij een lage bezettingsgraad de blauwe zone op het Aletta Jacobsplein buiten werking te zetten. Handhaving op de parkeerduur, waar veel klachten over zijn, is dan ook niet meer nodig.

De gemeente heeft dan ook besloten om voor het Aletta Jacobsplein de blauwe markering met het gebruik van de P-schijf op te heffen. De parkeerplaats zal van P-borden worden voorzien zodat verplicht parkeren in de vakken van kracht blijft.

Het besluit is gebaseerd op artikel 15 van de Wegenverkeerswet 1994 en op artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer. Het besluit en de daarbij behorende stukken liggen gedurende zes weken na de datum van publicatie ter inzage bij de publieksbalie, gemeentehuis locatie Olst en Wijhe. Belanghebbenden kunnen gedurende genoemde termijn van zes weken een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders. Informatie over het indienen van een bezwaarschrift is verkrijgbaar bij Renate Nijhof, tel. 0570 - 568187.

 

Deel dit
Mail
Bellen