Deelnemers Energie Snel Onderzoek

Donderdag 28 april hebben MKB ondernemers uit onze gemeente kennis gemaakt met een ESO, een Energie Snel Onderzoek. Samen met ondernemers wil de gemeente meer inzicht in energiebesparing bij bedrijven. Met subsidie kan een ondernemer nu een ESO laten uitvoeren en gemiddeld 15 tot 30% energie gaan besparen. En daarmee het onderzoek dus ook snel terugverdienen.

Eerste ronde

De eerste tien ondernemers hebben zich opgegeven voor een ESO en ontvangen binnenkort de energieadviseur op hun bedrijf. Van de voordeur tot de achterdeur, van vloer (of kelder) tot de nok van het dak wordt het bedrijf doorgenomen. Ook het bedrijfsproces is daarbij belangrijk.

De energieadviseur richt zich op drie groepen maatregelen. Maatregelen die binnen 1 tot 3 jaar terugverdienen, die binnen 4 tot 7 jaar terugverdienen of die een investering vragen langer dan 7 jaar. "Energiebesparen is vooral kijken naar de kansen en logische maatregelen", aldus Peter Bassler, energieadviseur van BGreen.

Dhr. van Mierlo, van Jansen Venneboer Internationaal, onderstreepte nog eens het voordeel van een energieonderzoek. Het bedrijf heeft al eerder een onderzoek laten doen en maatregelen genomen om energie te besparen. Ze zijn al goed op weg. "Wij willen maatschappelijk verantwoord ondernemen. Daar valt ook klimaatvriendelijk ondernemen onder. Het heeft naast energie besparen ook andere voordelen. Bijvoorbeeld door goed te scoren op de CO2-prestatieladder van Prorail, één van onze klanten, staan wij vooraan bij het gunnen van opdrachten."

Ook een ESO?

Wilt u ook een ESO laten uitvoeren op uw bedrijf, doe dat dan nu. De gemeente draagt per locatie €225,- bij aan het onderzoek. Voor een klein bedrijf kost een ESO dan slechts € 225,- en voor een groot bedrijf € 525,-. Uw aanmelding kunt u mailen naar b.luijters@olst-wijhe.nl. Wilt u eerst meer informatie over het ESO, neem dan contact op met onze energieadviseur, dhr. Peter Bassler van BGreen, tel. 06-26483885.

Deel dit
Mail
Bellen