Volvodealer Autotechniek Raalte reikt fietshelmen uit op St. Jozefschool

De kinderen in groep 3 van basisschool St. Jozef in Wijhe ontvingen op 15 april 2011 allemaal een speciale, veilige fietshelm. In het kader van de samenwerking met Veilig Verkeer Nederland (VVN) vraagt Volvodealer Autotechniek Raalte op deze manier aandacht voor het belang van het dragen van een fietshelm. “Verschillende onderzoeken wijzen uit dat op deze manier tot wel 70% van ernstig hoofd- en hersenletsel kan worden voorkomen” aldus Dr. William Kramer, kindertraumachirurg aan het UMC Utrecht (Wilhelmina Kinderziekenhuis).

Fietshelmen op St. Jozefschool uitgereikt

Feestelijke overhandiging

Winfred Schulten, eigenaar Volvo dealer Autotechniek Raalte "Als Volvo staan we er om bekend dat we veel aandacht aan veiligheid geven. We besteden optimale zorg aan de veiligheid van onze auto's, maar we vinden het belangrijk ook buiten de auto die veiligheid te vergroten. Daarom hebben we deze kinderen nu op feestelijke wijze allemaal voorzien van een fietshelm."

De helm is ontstaan in een samenwerking tussen Volvo en het Zweedse merk POC. Eerder werd gezamenlijk al een serie skihelmen uitgebracht. De presentatie van de kinderfietshelm markeert de start van een speciaal programma van Volvo gericht op het verbeteren van verkeersveiligheid voor kinderen. Na de afgelopen zomervakantie is nauw samengewerkt met Veilig Verkeer Nederland tijdens de campagne 'De Scholen Zijn Weer Begonnen'. Ook tijdens het Verkeersexamen zullen Volvo en VVN hun krachten bundelen.

Veilig Verkeer Nederland is sterk voorstander van het vrijwillig dragen van een fietshelm. Woordvoerder Michel van der Maas: "Onze missie is dat iedereen veilig over straat kan. Daarbij vinden we het belangrijk dat kinderen leren zelfstandig deel te nemen aan het verkeer. Steeds meer fietsers dragen een helm, maar het is nog lang geen gewoonte. We denken dat met het uitbrengen van stoere helmen zoals deze, het voor kinderen sneller normaal wordt een fietshelm te dragen".

Jaarlijks komen zo'n 35 kinderen onder de twaalf jaar om in het verkeer. Vooral jonge kinderen rond de 4 en de 7 jaar  worden het slachtoffer. Zo'n 5000 kinderen worden behandeld op de spoedeisende hulp. Bijna 700 kinderen moeten in het ziekenhuis moeten worden opgenomen waarvan ongeveer de helft met hoofdletsel.

De Provincie Overijssel en gemeente Olst-Wijhe subsidiëren projecten op het gebied van verkeerseducatie en -veiligheid.

Deel dit
Mail
Bellen