De toezichthouders aan het werk

De toezichthouders van Olst-Wijhe, Hennie Aarnink, Jan Baltus en Jos Kogelman, zijn de afgelopen tijd druk geweest met controles op loslopende honden, niet opgeruimde hondenpoep en parkeren in de blauwe zone. Zij willen ook graag aandacht voor het stallen van uw eventuele caravan.

Loslopende honden en hondenpoep

Het politieteam Salland krijgt af en toe te maken met bijtincidenten door honden. Het is belangrijk om uw hond aangelijnd te houden, zodat dit soort incidenten voorkomen worden. De toezichthouders controleren hierop. Een loslopende hond kan u een boete opleveren van ê 100,-.

Niet opgeruimde hondenpoep is een grote ergernis bij veel mensen. Het ontsiert het straatbeeld en niemand stapt graag in de uitwerpselen van een hond. De toezichthouders hebben hier oog voor en schrijven een boete van € 100,- uit wanneer een hondenbezitter de uitwerpselen van zijn of haar hond niet opruimt.

Caravanseizoen begonnen

Het zonnetje laat zich alweer met enige regelmaat zien. Tijd om de caravan uit de stalling te halen! Het is goed om te weten dat volgens de APV een caravan slechts drie dagen aan de openbare weg mag staan. Hetzelfde geldt voor aanhangwagens. De toezichthouders krijgen veel klachten over het niet naleven van deze regel, omdat dit veel parkeeroverlast veroorzaakt. Bij constatering van deze klacht, loopt de eigenaar van de caravan kans op een boete van € 70,-. Die kunt u op de camping vast aan iets leukers besteden!

Parkeren blauwe zone

De toezichthouders hebben een lange periode niet kunnen handhaven op het parkeren in de blauwe zone, omdat de bebording niet compleet was. Inmiddels is dit opgelost en is er op diverse plekken in Olst en Wijhe gecontroleerd. Wat opvalt is dat veel mensen de parkeerschijf niet gebruiken of zelfs parkeren buiten de vakken. Voor beide feiten bedraagt de boete € 70,-.

Voor de duidelijkheid zetten we de tijden van de blauwe schijfzone in Olst en Wijhe nog eens voor u op een rijtje.

Wijhe: Hier mag u maximaal 1 ½ uur parkeren met een daarvoor bestemde schijf, dagelijks van 08.00 uur t/m 18.00 uur (dit is inclusief de zaterdag en zondag).

Olst: In Olst mag u ook maximaal 1 ½ uur parkeren met een daarvoor bestemde schijf op maandag tot en met zaterdag van 07.30 uur tot en met 18.00 uur (zondag mag u in Olst vrij parkeren).

De markt in Olst

In Olst is het NIET toegestaan om op vrijdagochtend te parkeren aan de Aaldert Geertsstraat en de Jan Schamhartstraat in verband met het opbouwen van de markt. Het gebeurt nog regelmatig dat mensen toch hun auto daar neer zetten tot grote ergernis van de marktkooplieden, die hun kraam klaar moeten maken. Daarnaast is het opvallend dat door fietsers en brom- en snorfietsers over de markt gereden wordt, terwijl er een geslotenverklaring geldt voor de markt. De markt is voetgangersgebied. Laten we dat ook zo houden voor ieders veiligheid. De toezichthouders zullen aanwezig zijn op de markt om te controleren op zowel het parkeerverbod als de geslotenverklaring.

Deel dit
Mail
Bellen