Blauwe papiercontainers voor Olst en Herxen

Vanaf vrijdag 3 juni 2011 wordt het oud papier en karton in Olst ingezameld met blauwe papiercontainers door RK Kerk Heilige Theresia en de Olster Harmonie. Zij hebben een nieuwe manier van papier inzamelen opgezet, omdat de oude manier van inzamelen niet meer haalbaar was. Ook Herxen sluit aan bij de actie, waar de muziekvereniging Nooit Gedacht verantwoordelijk voor is. De inzamelaars werken samen met de ROVA. Alle betrokken huishoudens zijn middels een brief en artikelen in plaatselijke Huis aan Huis geïnformeerd.

Blauwe container bij u thuis afleveren

Alle huishoudens in de kern Olst en in Herxen krijgen vanaf 27 april 2011 thuis een gratis blauwe container geleverd. De container wordt voor uw woning neergezet zodat u niet thuis hoeft te zijn. Aan deze inzameling zijn voor u geen kosten verbonden. Ook inwoners die een pand hebben op een verdieping krijgen de mogelijkheid om gebruik te maken van de blauwe bakken, maar dat werkt op een iets andere wijze. Zij zijn hierover geïnformeerd.

Wanneer en hoe kunt u uw oud papier aanbieden

Op vrijdag 3 juni 2011 wordt voor het eerst het oud papier huis-aan-huis ingezameld met de nieuwe papiercontainers. Los papier wordt niet meegenomen. De papierinzameling vindt één keer per vier weken plaats tussen 07:00 en 17:00 uur. U kunt de container op dezelfde plaats aanbieden voor het legen als de grijze en de groene container, want ook de papiercontainer wordt geleegd met een inzamelvoertuig met zijbelading.

Inzameldata

Hieronder vindt u alle inzameldata voor 2011. Vanaf volgend jaar staan de inzameldata op de afvalwijzer die u ieder jaar huis-aan-huis ontvangt van de ROVA.

  • vrijdag 3 juni 2011
  • vrijdag 1 juli 2011
  • vrijdag 29 juli 2011
  • vrijdag 26 augustus 2011
  • vrijdag 23 september 2011
  • vrijdag 21 oktober 2011
  • vrijdag 18 november 2011
  • vrijdag16 december 2011

Nieuwe papierinzameling biedt voordelen voor u, de inzamelaars en het milieu!
U zorgt voor een betere afvalscheiding en papierrecycling. Dit is beter voor het milieu en bespaart kosten. Door deze manier van papier inzamelen wordt er bij de huishoudens namelijk meer papier ingezameld. De papieropbrengst is een belangrijke bron van inkomsten voor de inzamelende organisaties. Daarnaast biedt de papiercontainer een goede en droge voorziening om oud papier in te bewaren en weg te werpen. Dit is gemakkelijk voor u en het voorkomt vervuiling op de inzameldag.

Informatie

Meer informatie over de afvalinzameling vindt u in de afvalwijzer vanaf 2011 en op de website van ROVA, www.rova.nl. Als u vragen heeft, dan kunt u contact opnemen de klantenservice van ROVA, tel. 038 - 4273777, of e-mail klantenservice@rova.nl. Tevens kunt u deze informatie nalezen op de website van de gemeente: www.olst-wijhe.nl onder Wonen > Afval.

Deel dit
Mail
Bellen