Noordpool 1e bijeenkomst klankbordgroep succesvol verlopen

De plannen rondom de herinrichting van de Noordpool in Wijhe beginnen concreter te worden.
Er is een klankbordgroep opgericht die bestaat uit vertegenwoordigers van de omwonenden, huurders van SallandWonen, de AWO, PB Wijhe, de Ouderenbond, VAC en de WMO.

Op 30 maart jl. heeft de stedebouwkundige vier varianten gepresenteerd en toegelicht. Tijdens deze avond zijn de volgende thema’s aan bod gekomen: ontsluiting, park, plein en woningbouw. Samen met de leden van de projectgroep heeft de klankbordgroep deze varianten besproken. De sterke en zwakke punten uit de stedenbouwkundige varianten zijn verzameld samen met de aanvullende suggesties. Deze worden nu vertaald naar een voorlopig stedenbouwkundig ontwerp en beeldkwaliteitplan. In de volgende bijeenkomst van de klankbordgroep wordt beoordeeld of de opmerkingen van de vertegenwoordigers op een juiste manier zijn vertaald in het voorlopig ontwerp. Ook wordt op dat moment een reactie gegeven op de voorstellen voor de beeldkwaliteit.
 
Op 27 april is iedereen vanaf 19.30 uur van harte uitgenodigd in het gemeentehuis, locatie Wijhe om het voorlopig stedenbouwkundig ontwerp en beeldkwaliteitplan te bekijken.

Deel dit
Mail
Bellen