Olst-wijhe.nl gelanceerd in samenwerking met Deventer

In januari 2011 is de nieuwe website olst-wijhe.nl van de gemeente gelanceerd. Een website die tot stand is gekomen door samenwerking met de gemeente Deventer. Op 8 maart 2011 was de eerste gezamenlijke doorontwikkeling van deze site gereed. En dat vierde de gemeente Olst-Wijhe. Kees Jan de Vet, lid directieraad van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG), lanceert deze nieuwe functionaliteit op de nieuwe website olst-wijhe.nl.

De heer Kees Jan de Vet van VNG en burgemeester Ton Strien Toost op de nieuwe website

De nieuwe website van de gemeente moest aansluiten bij wat de bezoeker zocht. Het content management systeem (CMS) moest vernieuwend zijn in haar mogelijkheden, voldoen aan de richtlijnen en de doelen van de gemeente ondersteunen. Om dit te realiseren heeft de gemeente haar krachten gebundeld met die van de gemeente Deventer.

Vernieuwde website

Olst-wijhe.nl is zo ingericht dat het voor iedereen gemakkelijk te gebruiken is. Zo kunt u op verschillende manieren zoeken en vindt u makkelijk wat u zoekt. De gemeentelijke kaart brengt u naar uw kern of buurtschap en laat zien wat daar speelt. Dit kunt u ook doen middels de Google-maps functie, die onlangs aan de website is toegevoegd. Door uw postcode of adres in te vullen verschijnt een Google-maps kaart die u alles vertelt over de ontwikkelingen in uw directe omgeving, zoals bestemmingsplannen. In de producten- en dienstencatalogus vindt u alle producten en diensten van de gemeente en kunt u sommige zaken volledig digitaal vanuit huis regelen op het moment dat het u uitkomt.

Blijven ontwikkelen

Graag blijven we aan de wensen van onze bezoekers voldoen en zoeken daarin een nauwe samenwerking met de gemeente Deventer. Samen kijken we hoe we de website kunnen doorontwikkelen. Zo staan en er al tal van zaken op het verlanglijstje die we de komende periode gaan verwezenlijken. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van de openbare kennisgevingen aan de Google-maps kaart, zodat wij u nog beter op de hoogte kunnen houden over wat er in uw 'achtertuin' speelt.

Open source

De samenwerking met de gemeente Deventer kan doordat de gemeente Deventer in 2008 bewust heeft gekozen voor de ontwikkeling van een eigen open source CMS (DevCMS). Daarmee sluit Deventer aan bij de overheidsvraag om de ontwikkeling van open source systemen te stimuleren. Sinds de zomer 2010 kunnen andere gemeenten gebruik maken van het DevCMS. Het delen van het CMS gebeurt in een samenwerkingsverband, waarbij iedere gemeente bijdraagt aan de verdere ontwikkeling van het systeem. Gezamenlijk is nu een applicatie ontwikkeld, waardoor met behulp van iemands postcode op een kaart getoond wordt wat er allemaal 'in de eigen achtertuin speelt'. Beide gemeenten blijven het CMS verder doorontwikkelen.

Open source ondersteund door VNG

Op 8 maart heeft Kees Jan de Vet, verantwoordelijk voor de dienstverlening in Overijssel vanuit de VNG, de nieuwe functionaliteit van de nieuwe site olst-wijhe.nl gelanceerd. De VNG stimuleert het gebruik van open source en is een voorstander van een goede samenwerking dat leidt tot meer efficiëntie. Deze samenwerking tussen beide gemeenten is hier een goed voorbeeld van.

Tips?

Wij streven met deze samenwerking naar een website die geheel aansluit op de behoefte van onze bezoekers. Wij horen het graag als u goede suggestie, aanvullingen of verbeterpunten heeft? Schroom niet en laat het ons juist weten via voorlichting@olst-wijhe.nl of neem contact op met één van onze medewerkers van de vakgroep Voorlichting en communicatie via tel. 14 0570. Wij horen graag wat de wensen van onze gebruikers zijn.

Deel dit
Mail
Bellen