Stijging woonlasten door energieprijzen

“Woningbezitters zijn aan bijkomende woonlasten op jaarbasis gemiddeld 39 euro meer kwijt dan een jaar geleden. Dat komt vooral doordat de energieprijs is gestegen en in mindere mate de waterschapslasten. De overdrachtsbelasting en het eigenwoningforfait kosten de burger minder” (bron ANP).

Bovenstaand bericht lazen wij in de dagbladen. Voor ons weer aanleiding om u te wijzen op de mogelijkheid een Duurzaamheidslening bij ons af te sluiten om uw energierenovatie mee te financieren. U kunt maximaal 15.000,- euro lenen voor energiebesparende maatregelen in uw woning tegen een rentekorting van 3%.

Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten

De Duurzaamheidslening is, net als de Starterslening, een regeling die we met het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn) hebben afgesproken. U kunt bij de gemeente een aanvraag indienen voor uw energierenovatie. U krijgt vervolgens de aanvraagformulieren waarmee u bij SVn een offerte voor de lening kunt aanvragen. Momenteel is de rente van SVn 5,8%. Daar kunt u dus 3% rentekorting over krijgen.

Investeringen die terugverdienen

Doordat u investeert in energiebesparing zal uw energierekening dalen. Met deze winst kunt u uw lening terugbetalen en u zit er comfortabel en warmpjes bij. Bovendien, als u de energielabel van uw woning verbetert, bijvoorbeeld door dubbel glas te nemen, stijgt de waarde van uw woning. Alle reden dus om nu deze stap te zetten.

Deel dit
Mail
Bellen