Voorontwerpbestemmingsplan Kleine kernen

Boerhaar, Den Nul, Elshof, Herxen en Welsum.
Eind januari en begin februari hebben wij twee inloopavonden georganiseerd over het voorontwerpbestemmingsplan Kleine kernen. Dit bestemmingsplan legt een actuele basis voor de bouw- en gebruiksmogelijkheden in de genoemde kernen. Vanaf 1 april tot en met 12 mei 2011 ligt dit plan voor eenieder ter inzage in het gemeentehuis, locatie Wijhe en in het Holstohus in Olst. Bovendien is het voorontwerpbestemmingsplan te downloaden en in te zien vanaf onze gemeentelijke website.

Actualisatie voor vijf kernen

Voor de vijf kernen zijn geen grote ontwikkelingen in het bestemmingsplan meegenomen. Het is vooral een actualisatie van de genoemde plannen. De inloopavond voor de kernen Boerhaar, Den Nul, Elshof en Herxen is door enkele mensen bezocht en zij hebben zich laten informeren.

Welsum

De inloopavond in Welsum werd druk bezocht. Hier werd voornamelijk gesproken over de woningbouwontwikkelingen en tweede ontsluiting van het dorp op de IJsseldijk. Deze mogelijke ontwikkelingen worden echter niet meer opgenomen in het voorontwerpbestemmingsplan Kleine kernen. Het college van burgemeester en wethouders heeft dit op 1 maart 2011 besloten: de uitkomst van de grondonderhandelingen is dat de grond voor het nieuwbouwplan Welsum dat opgenomen zou worden in het voorontwerpbestemmingsplan Kleine kernen op dit moment niet aan te kopen is tegen de voorwaarden die door de gemeente gesteld worden.

Het voorontwerpbestemmingsplan Kleine kernen wordt nu ter inzage gelegd zonder de voor woningbouw aangewezen locatie bij het Middelstuk, de tweede weg richting de IJsseldijk en de uitbreiding van het dorpshuis. Het college beraadt zich op het vervolg van de woningbouwplannen in Welsum, want het blijft de bedoeling om in Welsum tot 2015 15 woningen te bouwen. De plannen kunnen mogelijk worden gemaakt door een partiële herziening van het bestemmingsplan. Dit betekent dat het bestemmingsplan Kleine kernen, dat nu ter inzage wordt gelegd ook voor Welsum alleen geactualiseerd wordt.

Inspraakreacties

Eenieder kan mondeling of schriftelijk gemotiveerde inspraakreacties inbrengen vanaf 1 april tot en met 12 mei 2011. Wij willen u verzoeken om gebruik te maken van het inspraakformulier dat u op onze website kunt vinden. Van de mondeling ingebrachte reacties wordt een verslag opgetekend.
 
De schriftelijk gemotiveerde reacties dienen te worden gericht aan:
College van burgemeester en wethouders Olst-Wijhe
T.a.v.: dhr. H. de Muinck
Postbus 16
8120 AA Olst

Na het voorontwerp worden de inspraakreacties beoordeeld en worden deze verwerkt tot een ontwerpbestemmingsplan. Wij adviseren u om ook in de volgende fasen het bestemmingsplan te controleren. Wij zullen u gedurende deze periode zo goed mogelijk informeren, zodat u zich op de hoogte kunt stellen van de mogelijke gevolgen voor u.

Globale planning

  • Terinzagelegging voorontwerpbestemmingsplan april - mei 2011 
  • Terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan oktober - november 2011
  • Terinzagelegging vastgesteld bestemmingsplan 1e kwartaal 2012

Als u meer wilt weten over het bestemmingsplan Kleine kernen dan kunt u contact opnemen met Harm de Muinck, telefoon 0570 – 568010. Wilt u meer weten over de ontwikkelingen in Welsum, neem dan contact op met Aafke Kuiper, telefoon: 0570 – 568 012.

Deel dit
Mail
Bellen