Subsidieregeling voor luchtwassers in veehouderij opengesteld

De provincie Overijssel heeft zich als doel gesteld dat de stikstofdepositie moet worden teruggedrongen. Door de toepassing van emissiearme technieken in stallen hoopt de provincie de natuurdoelen voor de Natura 2000- gebieden in Overijssel te kunnen halen.

Om veehouders te stimuleren om luchtwassers en andere technieken toe te passen om
stikstof terug te dringen, heeft de provincie de subsidieregeling opengesteld. Veehouders die willen investeren in technische maatregelen zoals luchtwassers, emissiearme stalvloeren of andere stalaanpassingen kunnen nu via onderstaand emailadres hun aanvraag indienen.

Zolang er nog geen duidelijkheid is over de gevolgen van de aangekondigde bezuinigingen op het Investeringsbudget Landelijk Gebied door het Rijk, zullen Gedeputeerde Staten iedere aanvraag voor de stimuleringsregeling per geval bekijken. Eens per twee maanden beslissen ze over de ingediende aanvragen, net als ze dat doen voor alle andere ingediende subsidieaanvragen die betrekking hebben op het landelijk gebied. De provincie verwacht dat dankzij de regeling ongeveer 375 Overijsselse bedrijven een subsidie kunnen krijgen voor het nemen van technische maatregelen.

Voor meer informatie over de regeling en het indienen van een aanvraag kunt u contact opnemen met het Subsidieloket van de provincie Overijssel, via e-mail: subsidie@overijssel.nl of telefoonnummer: 038 - 499 83 80.

Deel dit
Mail
Bellen