Alle verenigingen in Olst-Wijhe opgelet!

Graag wil ik van alle verenigingen in Olst-Wijhe de aandacht vestigen op het Prins Bernhard Cultuurfonds. Een fonds, dat al is opgericht in de oorlogsjaren, een landelijk bureau heeft en twaalf provinciale afdelingen, die ieder onder voorzitterschap van de Commissaris van de Koningin staan.

Het Cultuurfonds stimuleert op jaarbasis ongeveer 3.500 projecten op het gebied van cultuur en natuurbehoud: instrumenten en uniformen voor muziekverenigingen, kostuums en decors voor toneelverenigingen, publicaties van historische verenigingen e.d. In 2010 zijn in onze gemeente negen projecten (voor een totaalbedrag van € 22.650) financieel ondersteund vanuit dat Fonds.

Mede dankzij de jaarlijkse Anjeractie, dit jaar van 16 t/m 21 mei, is het voor het Cultuurfonds mogelijk die activiteiten te ondersteunen. Maar, daarvoor zijn collectanten nodig, mensen vanuit de verenigingen zelf. En juist voor die collecterende verenigingen pakt de Anjeractie dan extra voordelig uit, want éénderde van de eigen collecteopbrengsten is bestemd voor de eigen vereniging én collecterende verenigingen krijgen een hoger subsidiebedrag toegekend.

Overweegt u om met uw vereniging te gaan collecteren, wilt u meer informatie? Onze plaatselijke organisatoren zijn voor Wijhe e.o. de heer Johannes Oegema, tel. 0570-522524 en voor Olst e.o. mevrouw Jolande Elshof, tel. 0570-561442.

Mag ik en mogen zij op u rekenen?

Burgemeester, A.G.J. Strien

Deel dit
Mail
Bellen