Inloopavond reconstructie Jan Schamhartstraat

Wij gaan de Jan Schamhartstraat tussen de wethouder A.G. Dekkerlaan en de Torenvalk reconstrueren, waarbij de Jan Schamhartstraat een fietsstraat wordt. Dit naar aanleiding van de vele meldingen die gedaan zijn over het te hard rijden over de Jan Schamhartstraat. Een straat die veel gebruikt wordt door fietsers van en naar de nieuwe wijk Zonnekamp West.

In 2009 is in de verkeersvisie gesproken over het maken van een knip in de Jan Schamhartstraat. Daar is veel ophef over ontstaan en toen al is van diverse kanten de vraag gekomen om de Jan Schamhartstraat als fietsstraat in te richten.

De provincie Overijssel ondersteunt dit plan en heeft ons in januari dit jaar laten weten een bedrag van € 200.000,- aan het project bij te dragen onder de voorwaarde dat de fietsstraat eind 2011 gereed is. U begrijpt dat er daarom snelheid geboden is bij het project. Daarom hebben wij een ontwerpplan getekend hoe de Jan Schamhartstraat er na de reconstructie uit kan komen te zien.

Reconstructie

Bij een fietsstraat regelt de fietser het snelheidsniveau voor het gemotoriseerde verkeer. De auto's zijn te gast op de weg. De rijbaan blijft wel geschikt voor grote voertuigen, zoals brandweer-, vuilnis- en verhuiswagens. Daarnaast wordt tijdens de reconstructie een nieuw regenwaterriool aangelegd. De niet vitale bomen tussen de Wethouder A.G. Dekkerlaan en de Olsterkampweg worden vervangen voor nieuwe bomen en ook leggen we nieuwe parkeerplaatsen aan langs de rijbaan.

Communicatie

Wij zijn ons bewust van het feit dat de reconstructie de nodige hinder met zich mee zal brengen. Wij proberen dit uiteraard zoveel mogelijk te beperken. Wij gaan u daarom informeren via Huis aan Huis en onze vernieuwde website over de werkzaamheden en de consequenties die daarbij komen kijken. Zodat u weet wat er speelt. Alle aanwonenden hebben persoonlijk bericht ontvangen.

Planning

Graag leggen wij u het ontwerp voor tijdens een inloopavond. Tijdens deze avond kunt u een reactie geven op het plan. Het plan ligt tevens vanaf 31 maart tot 23 april 2011 ter inzage. De reacties van de inloopavond en de schriftelijke reacties worden verwerkt en overwogen door de gemeente. Dit kan leiden tot wijzigingen in het plan.

Wij stellen het definitieve plan medio mei 2011 vast. In mei wordt ook de aanbesteding gedaan voor de uitvoering van het werk, waarna rond juni 2011 de werkzaamheden zullen starten. Het werk dient vóór 1 december 2011 afgerond te zijn.

Inloopavond 30 maart

De inloopavond houden wij op woensdag 30 maart 2011 in de trouwzaal van Huize Westervoorde, Koningin Wilhelminastraat 1 te Olst. U bent van harte welkom tussen 19:00 en 21:00 uur.

Wij zien u graag op woensdag 30 maart!

Deel dit
Mail
Bellen