Aftrap Natuurlijk Schoon actie op de Willibrordschool

Afgelopen maandag stonden alle leerlingen van groepen 7 en 8 klaar om Olst-Noord flink op te ruimen. Wethouder Cor van den Berg vroeg nog voor de zekerheid: “wat denken jullie dat de drie grootste ergernissen zijn in de wijk”. De leerlingen wisten het precies op te noemen. Top drie blijft zwerfafval, hondenpoep en veiligheid.

Natuurlijk Schoon
De leerlingen die deze week voor de actie Natuurlijk Schoon het zwerfafval opruimen zijn door ROVA voorzien van veiligheidsvestjes, handschoenen en knijpers. Het zwerfvuil wordt meteen gescheiden in kunststof en rest. De scholen ontvangen ook een lespakket over zwerfafval, zodat het onderwerp in de klas ook aandacht krijgt. De Willibrordschool haalde al 10 volle zakken zwerfafval op, maar er ligt nog genoeg voor de Ter Stegeschool en de PW Alexanderschool. De leerlingen vonden niet alleen klein zwerfafval, maar ook grof sloopafval, zoals vensterglas. Dit is doorgegeven aan de gemeentewerf.

Olst-Noord
De ergernissen top 3 komt niet uit de lucht vallen. Enkele weken geleden is er een bijpraatavond in Olst-Noord geweest. N.a.v deze avond gaan er twee werkgroepen van start. Spelen en Bewegen in Olst-Noord en Olst-Noord Schoon. Een aantal actieve bewoners heeft zich aangemeld. Maar natuurlijk kunnen er altijd meer bij. Het zou mooi zijn als uit iedere straat een bewoner zich aanmeldt om mee te doen.

Leerlingen geven het voorbeeld
Heeft uw zoon of dochter afgelopen week in de buurt opgeruimd, dan kan hij of zij precies vertellen waarom het belangrijk is om mee te doen. Op gave voor  een van de twee werkgroepen kan nog steeds via, e-mail gemeente@olst-wijhe.nl, t.a.v. Lianne Arling. Ook jongeren zijn welkom om mee te praten!

Deel dit
Mail
Bellen