De padden zijn op pad. Nachtelijke afsluiting Herxerweg.

Staatsbosbeheer heeft het gemerkt, de padden hebben het gemerkt… en u vast ook. De lente is nabij! De eerste nacht boven de 6°C is geweest en daarmee de start van de jaarlijkse paddentocht. Duizenden padden en andere amfibieën zijn begonnen aan hun trek vanuit het winterverblijf. Gevoed door het oeroude instinct en gierende hormonen doorkruisen ze menig obstakel om naar hun voortplantingsgebieden te trekken. Zo ook bij natuurgebied ‘Tichelgaten Windesheim’, waarbij de paddentrek dwars over de Herxerweg een jaarlijks terugkomend fenomeen is.

In het verleden zijn hier honderden dieren doodgereden. Om dat te voorkomen heeft Staatsbosbeheer sinds 2006 in samenwerking met ons besloten om tijdens de paddentrek de weg door de Tichelgaten ’s nachts af te sluiten voor auto’s. De afsluiting met hekken wordt op locatie aangegeven met waarschuwing- en verbodsborden.

Door de afsluiting worden vele van deze nuttige en beschermde dieren voor de dood behoed. Staatsbosbeheer, de betrokken vrijwilligers, wij en natuurlijk de padden en kikkers hopen weer op uw medewerking!

Deel dit
Mail
Bellen