Eerste zonnepanelen leveren stroom

We hebben een mijlpaal bereikt in het zonne-pv-project. In de voorjaarsvakantie zijn panelen geplaatst op de Sint Jozef school in Wijhe. En ze leveren al stroom!

Ook de A. Bosschool is voorzien van panelen, evenals het zwembad de Welters, basisschool De Peperhof en de brandweerkazerne in Wijhe. En er volgen meer gebouwen. Straks hebben ruim 20 gebouwen in Olst-Wijhe stroom van de zon.

Afgelopen donderdag hebben de leerlingen van de Jozefschool uitleg gekregen over de zonnepanelen op het dak van de school. Niet alleen dat ze ‘gratis’ energie leveren voor de computers en digiborden, maar ook dat de school geld verdient als ze energie van de panelen over heeft. Daarom blijft het belangrijk nog steeds zuinig met energie om te gaan. Er komt straks een paneel in de centrale hal waarop de kinderen de opbrengst en het verbruik kunnen zien.

Wethouder Cor van den Berg benadrukte nog eens dat de kinderen het vooral thuis moeten vertellen, want ook voor particulieren worden zonnepanelen steeds aantrekkelijker. Hij gaf een zonnig boeket bloemen aan directeur Titia Claassen om namens de gemeente de scholen te bedanken voor hun deelname in het project. De zon liet het even afweten, maar de panelen leveren ook stroom als er geen zon is. Dat was in de meterkast te zien.

Deel dit
Mail
Bellen