Scholieren prikken zwerfvuil

Ook dit jaar gaat de schooljeugd van Olst-Wijhe weer op pad voor 'Natuurlijk Schoon'.

Ruim driehonderd leerlingen van de basisscholen in Olst-Wijhe gaan komende week met zwerfvuilprikkers en afvalzakken in actie tijdens de derde editie van de grote jaarlijkse schoonmaakactie 'Natuurlijk Schoon'.

In totaal gaan in het werkgebied van afvalverwerker ROVA meer dan 12.000 kinderen en vrijwilligers van 250 scholen en verenigingen de straat op om zwerfvuil op te ruimen.

Tijdens de actieweek van 12 tot en met 19 maart vinden dagelijks activiteiten plaats om wijken en buurten schoon te maken.

Gekleed in opvallende hesjes om het werk langs de straat en in wegbermen veilig te houden, gaan scholieren en vrijwilligers in de eigen omgeving in groepen een dag(deel) aan de slag. Al het ingezamelde zwerfvuil wordt door ROVA opgehaald en verwerkt. In Olst-Wijhe werd vorig jaar erg veel afval ingezameld. Maar het gaat natuurlijk pas goed als er steeds minder troep gevonden wordt. Want het uiteindelijk doel is uiteraard om het niet alleen tijdens de actieweek, maar het hele jaar schoon te houden. Alle deelnemende scholen ontvangen een lespakket over zwerfafval van de Stichting Nederland Schoon.

Daarnaast heeft ROVA een speciale educatiebus in gebruik genomen waarin alle aspecten van afvalscheiding en -verwerking onder de aandacht worden gebracht. Deze bus rijdt in de actieweek rond in de regio om bijzondere schoonmaakacties te ondersteunen.

Deel dit
Mail
Bellen