Impressie van de bewonersavond Olst-Noord

Op 1 maart 2011 is een bewonersavond over veiligheid en leefbaarheid georganiseerd voor de wijk Olst-Noord. Hieronder vindt u een korte impressie van de avond. Het volledige verslag kunt u nalezen op www.olst-wijhe.nl, u klikt op de kern ‘Olst’ op de gemeentekaart en vervolgens op ‘Belangengroep’.

Onderzoek veiligheid

De conclusie van het onderzoek was dat 81% van de mensen in Olst-Noord zich veilig voelt, 15% van de mensen voelt zich wel eens onveilig. De overige 4% weet niet of zij zich veilig voelt of wilde dit niet zeggen. De leefomgeving in Olst-Noord wordt beoordeeld met een 7,5 (gemeentebreed wordt gemiddeld een 7,3 gegeven).

Politie

Dolfien Posthoorn, wijkagent van de politie Salland legde het verschil uit tussen meldingen en aangiften. Ook riep zij mensen op de politie direct te bellen als zij vreemde/verdachte dingen in de wijk zien.

Parkeeroverlast rondom scholen

Omwonenden gaven aan dat zij soms niet naar het werk of een afspraak kunnen omdat ouders van schoolgaande kinderen de auto 'even' parkeren. Dit wordt als zeer vervelend ervaren. De aanwezige schooldirecteuren zeiden ouders hier al op aangesproken te hebben, maar dat heeft niet altijd het gewenste effect.

Hennepkwekerijen

Zowel burgemeester Ton Strien als teamchef Henk van Bussel benadrukte het gevaar van hennepkwekerijen. Verschillende instanties gaan meer samenwerken om de hennepkwekerijen harder aan te pakken. Er is vaak sprake van een brandgevaarlijke situatie omdat men op een zo goedkoop mogelijke manier de stroomtoevoer regelt. Hierdoor lopen omliggende panden en bewoners bij brand ook risico. Teamchef Henk van Bussel vertelde kort iets over de aanpak van de hennepkwekerijen en de mogelijkheden om anoniem melding te doen bij de politie. Op deze pagina vindt u hierover een apart artikel.

Reconstructie

De gemeente gaat de inwoners betrekken bij de reconstructie van de volgende straten in Olst-Noord: Enkweg, Rogge-, Tarwe-, Koren-, Ter Stege-, L.H. Pott-, Thorbecke- en Watertorenstraat. Bij de start worden alle problemen geïnventariseerd. Vervolgens wil de gemeente graag met een vertegenwoordiger per straat aan de slag met de plannen. Bij de reconstructie wordt het riool vervangen, de weg opnieuw ingericht, de openbare verlichting vervangen en groot onderhoud gepleegd aan het groen.

In de tweede helft van september wordt een startbijeenkomst voor bewoners georganiseerd en daarna worden de plannen gemaakt. In het voorjaar 2012 zal de uitvoering van start gaan.

Buurtschouw in het donker

De acties uit de buurtschouw zijn uitgedeeld op papier en besproken. Deze lijst kunt u ook vinden op onze website onder de kern Olst. Er waren veel meldingen over zwerfaval. Dit is erg bijzonder omdat juist in Olst-Noord twee keer per jaar een zwerfafvalactie wordt gehouden.

Werkgroepen 'Spelen & bewegen in Olst-Noord' en 'Olst-Noord schoon'

In de pauze konden aanwezigen zich aanmelden voor twee werkgroepen. Zo'n tien mensen hebben zich hiervoor aangemeld. Zij gaan samen met de gemeente nadenken over het thema 'Spelen & bewegen in Olst-Noord' en 'Olst-Noord schoon'. De eerste werkgroep heeft als doel om de overlast van (voetballende) jongeren in de wijk te verminderen de tweede werkgroep wil het zwerfafval verminderen. Wilt u hier ook over meepraten en heeft u zich nog niet opgegeven, dan kunt u zich melden bij Lianne Arling, telefoon 568146, mail l.arling@olst-wijhe.nl.

Deel dit
Mail
Bellen