Zakken kunststofafval snel kapot

Wij krijgen af en toe een melding binnen dat er kunststofafval op straat ligt, doordat de zak is opengescheurd. Dat kan komen doordat dieren er aan zitten en het opentrekken. Dit kan overlast van afval veroorzaken en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Aan de straat zetten

Het kunststofafval mag u de avond voordat het wordt ingezameld aan de weg zetten, maar komt het nou voor dat de zakken open gaan, dan kunt u de zak ook de dag van het inzamelen voor 07:00 uur aanbieden. U kunt ook proberen om de zak wat hoger te leggen door het aan een hek te hangen of bovenop een heg te leggen. Zo is er minder kans op open zakken.

Verzamelplaatsen

De meeste zakken worden netjes bij elkaar op een containerverzamelplaats gelegd. Zo kan ROVA in één keer alles meenemen. Zo is het ook afgesproken. Soms wordt een willekeurige plek in de straat gekozen om de zakken te bundelen. Niet iedereen is daar even blij mee, vooral als de zakken kapot gaan en het afval los voor de deur ligt. Heeft u in de straat geen verzamelplaats, leg dan de kunststofzak voor uw eigen deur om overlast bij buren te voorkomen.

Deel dit
Mail
Bellen