Gemeente Olst-Wijhe, Raalte en Deventer zoeken samenwerking uitvoering Wabo-taken

De gemeenten Deventer, Olst-Wijhe en Raalte gaan samenwerken bij de uitvoering van de omgevingsvergunning (WABO) en de toezicht daarop.

De omgevingsvergunning omvat een heel pakket vergunningen, onder meer voor slopen, bouwen en kappen. Door gebruik te maken van elkaars specialismen vergroten de drie gemeenten de kwaliteit van de uitvoering kunnen zij de kosten verlagen.

De samenwerking vindt plaats op het gebied van de wettelijke WABO-taken (bouwen, milieu en gebruik). De gemeenten onderzoeken de komende maanden op welke terreinen ze elkaar kunnen versterken. Naast de samenwerking tussen de drie gemeenten wordt ook nagedacht over uitwisseling van kennis in de regio Salland.

De gemeenten Deventer, Olst-Wijhe en Raalte werken steeds meer samen om kosten te besparen en efficiëntie te vergroten. De samenwerking wordt gezocht op verschillende thema's, zoals landschapontwikkelingsplannen, plattelandsontwikkeling, recreatie & toerisme, bestemmingsplan buitengebied, welzijn, veiligheid, zorg, maar ook op het gebied van bedrijfsvoering (ICT-beheer, P&O, gebouwenbeheer, website en inkoop).

Deel dit
Mail
Bellen