Veel mensen praten mee over bezuinigingen

Tafelsessie Dienstverlening op 16 februari afgezegd.
De tafelsessies die de gemeente Olst-Wijhe vanaf dinsdag 8 februari in het kader van de heroverweging organiseert worden druk bezocht. De tafelsessie dienstverlening is wel geannuleerd, vanwege het feit dat maar twee personen zich hadden aangemeld. In overleg met de desbetreffende personen is een aparte afspraak gemaakt om te praten over dienstverlening.

Door tafelsessies te organiseren gaat de gemeente het gesprek aan met haar maatschappelijke partners en inwoners over de bezuinigingen. De basis voor het gesprek is het denkbare heroverwegingsscenario dat per thema beschreven is. De gesprekken gaan over de maatschappelijke en financiële consequenties en over eventuele alternatieven. Tijdens de avonden gaan alle aanwezige partijen in kleine groepen het gesprek aan over het desbetreffende thema.

Iedereen die over een specifiek thema wil meepraten, kon zich tot 4 februari bij de gemeente aanmelden. Dinsdag 8 februari bijt de tafelsessie over het thema economie, recreatie en toerisme de spits af met zo’n 20 aanmeldingen. De dag erna praat de gemeente met 40 personen over de zorg en donderdag 10 februari voert de gemeente met zo’n 70 personen een gesprek over sport en cultuur. Op dinsdag 15 februari komen ongeveer 30 personen met de gemeente praten over jeugd en onderwijs en donderdag 17 februari is de laatste tafelsessie over het thema wonen waar zo’n 40 personen verwacht worden. De tafelsessie dienstverlening, gepland op woensdag 16 februari, is geannuleerd vanwege het feit dat maar twee personen zich hadden aangemeld. In overleg met deze personen is een aparte afspraak gemaakt om verder te praten over dienstverlening.

De gemeente verwacht tijdens deze tafelsessies een constructieve input van de externe partijen. De opbrengsten van de maatschappelijke gesprekken zullen worden gewogen en verwerkt in de heroverwegingsscenario’s. Deze worden opnieuw op de website geplaatst. Een weergave van een tafelsessie kan iedereen ook binnen enkele dagen via de website www.olst-wijhe.nl/heroverweging nalezen.

Na de tafelsessies worden aparte verdiepingsgesprekken gevoerd met enkele externe partijen. Vervolgens start een formele reactietermijn op de voorgenomen heroverwegingsscenario’s die loopt van 1 tot 23 april 2011. Op dinsdag 31 mei 2011 organiseert de gemeenteraad tenslotte nog een hoorzitting waarna op 27 juni 2011 de definitieve besluitvorming door de gemeenteraad zal plaatsvinden. Het gehele proces is uiteraard via de website www.olst-wijhe.nl/heroverweging te volgen.

Deel dit
Mail
Bellen