Waterschap Veluwe stelt kwijtscheldingsregeling bij

De gemeente heeft binnen haar gemeentegrenzen te maken met twee waterschappen: het Waterschap Groot Salland en het Waterschap Veluwe.

Door de ligging aan de overkant van de IJssel vallen de buurtschappen Marle en Welsum onder het Waterschap Veluwe. Inwoners van deze buurtschappen moesten om in aanmerking te komen voor kwijtschelding zowel een aanvraag indienen bij de gemeente als bij het Waterschap. Alle inwoners die vallen onder het Waterschap Groot Salland hoeven voor kwijtschelding hun aanvraag slechts eenmaal in te dienen bij de gemeente. Dit komt doordat het Waterschap Groot Salland een kwijtscheldingsnorm hanteert gebaseerd op 100% van de bijstandsnorm.

Het Waterschap Veluwe hanteerde als enige nog een kwijtscheldingsnorm gebaseerd op 90% van de bijstandsnorm. Inwoners van deze buurtschappen moesten daarom twee aparte verzoeken voor kwijtschelding indienen. De gemeente heeft het Waterschap verzocht deze uitzonderingspositie voor haar inwoners in deze buurtschappen op te heffen.

Het bestuur van Waterschap Veluwe heeft gehoor gegeven aan deze oproep en heeft besloten de kwijtscheldingsnorm van de waterschapsheffingen te verhogen tot 100% van de bijstandsnorm. Hiermee is bewerkstelligd dat vanaf 1 januari 2011 alle inwoners van onze gemeente met één verzoek kwijtschelding van gemeentelijke belastingen en waterschapsbelastingen kunnen aanvragen bij de gemeente.

Deel dit
Mail
Bellen